Last news in Fakti

10 Януари, 2012 13:09 5 010 7

Напълно нов закон за конфискация

  • законпроект-
  • конфискация-
  • имущество
Напълно нов закон за конфискация - 1
Диана Ковачева - министър на правосъдието

До края на януари ще бъде готов напълно нов проект за Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Това съобщи Диана Ковачева, министър на правосъдието.

„Няма отстъпление от темата за това, че конфискацията трябва да бъде направена от граждански съд, т.е. говорим за гражданска конфискация и не може да има отстъпление от факта, че конфискацията следва да не се базира на влязла в сила присъда”, обясни Ковачева. Тя допълни, че това не е просто един закон, а мярка, която има много важна роля срещу организираната престъпност не само в България, но и в общоевропейския контекст.

„Посоката на всички държави членки е към предприемане на конкретни мерки за конфискация на имущество придобито от престъпна дейност”, обясни тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пезевенка

    1 1 Отговор
    В тая държава всичко е пунтамара.
  • 2 ирина вълчовска

    2 0 Отговор
    колко много имоти има за отнемане - вие просто дали ще смогнете - но съмнявам че се ще ги отнемете - докато има корупция няма да успеете
  • 3 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    ДИАНА КОВАЧЕВА,ако искаш да останеш в историята на народа ,
    като ПАГАНЕ,направиго,това ще бъде много силно.НАРОДА ще те
    признае,както в историята за по-голям от АСПАРУХ.
    Забогателите са смешни ,но имаха достап до благата на норода.Хей момиче,действай смело!!!!
  • 4 Киселяка

    0 1 Отговор
    Таа кво се хили.Много и е гот.Що?
  • 5 милен

    0 1 Отговор
    пак станахме експериментални мишлета на ЕС.пробват дали ще проработи първо у нас.Тука никои ли не може да мисли че без присъда не може да се наказва.правим с ена демократи а потаъпкваме човешките права.Резултаът е че пак ще страдат невинни граждани а престапниците ще се измъкнат.
  • 6 иван белдев

    0 0 Отговор
    tia sa sme6nici
  • 7 гт

    0 0 Отговор
    тъпото-диде министър