27 Декември, 2017 09:37 11 334 7

Покупката на имот пази парите ви

  • испания-
  • покупка-
  • жилище
Покупката на имот пази парите ви - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 30% от испанците са на мнение, че най-сигурният начин да запазят парите си е като си купят недвижим имот, сочат резултатите от допитване проведено от специализирания сайт Rastreator. Много от анкетираните се замислят за покупка на жилище, заради повишаването на наемите. Рентата все по-често превишават месечната вноска по ипотеката. 4.4% заявяват, че биха си купили жилище заради ниските лихви по ипотечните заеми.

Над 22% от анкетираните не могат да си позволят покупката на апартамент и не разглеждат подобна възможност, а 8.5% не желаят да сключват сделка за покупка, тъй като не искат да задлъжняват. Близо 7% не могат да си представят да живеят през целия си живот на едно и също място и поради това не планират да си купуват апартамент.

Интересно е да се отбележи, че покупката на недвижим имот се възприема като инвестиция повече от жените, отколкото от представителите на силния пол. В същото време обаче жените по-често са отговаряли, че могат да си позволят подобна покупка. Мъжете по-често са мотивирани за покупка, поради увеличението на наемните нива. Те обаче по-рядко желаят да се привързват към определено място чрез покупката на имот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    30 7 Отговор
    Даа и имотите ще поскъпнат догодина тройно, ако не и четворно. Поредната обективна статия
  • 2 ross

    30 2 Отговор
    Добреее дигайте още цените, че да продадем както трябва в БГ и да си купя нещо в чужбина
  • 3 гост

    23 2 Отговор
    При един пожар мисля, че е видно от вчерашния пример, че нищо не пази
  • 4 Шушана

    9 16 Отговор
    Купете си България бе в Англия или Испания за тези пари и курник не може да купите,!
  • 5 Бако

    10 7 Отговор
    Ха ха ха пълни глупости...........очаква се Война ще видим как ще продадете имот за кратко време...само кеш в бидони под земята ......!!!!
  • 6 Бако

    9 2 Отговор
    Пожарът в Канада изпепели напълно цял град ...АЙДЕ КУПУВАЙ ИМОТИ ХА ХА ХА !
  • 7 реалист

    6 2 Отговор
    Най-голямата заблуда е ,че купуването на имот е инвестиция и пази парите . Ако цената на имота скочи във времето то значи че инфлацията вече е изяла парите . Ако пък не скочи ,значи ви е останало само плащането на разходи по имота. И при двата случая ,значи селските брокерчета са ви метнали и са си прибрали комисионната . Да ви е честито четенето на поръчкови статии.