Last news in Fakti

23 Януари, 2012 19:52 4 147 0

Британците ще продават Уестминстърския дворец

  • уестминстърски дворец-
  • биг бен-
  • продажба-
  • инвестиции-
  • лондон

Причината да бъде продаден сградата на парламента е, че постепенно потъва в Темза. За укрепването на постройката ще са необходими близо 1 млрд. паунда. Затова се обмисля варианта Уестминстърския дворец да бъде продаден на руски или китайски частен инвеститор. Доказателство за тежкото състояние на сградата е фактът, че кулата Биг Бен вече се е наклонила с 40 см.

Каква ще е съдбата на Уестминстърския дворец ще се реши във вторник след заседание на Камарата на общините. Едно от предложенията, които ще бъде обсъдено, е именно продажбата на сградата. Специалисти са изчислили, че ако се построи нова, например в Единбург, тя ще струва 414 млн. паунда – близо два пъти по-евтино от реконструкцията на Уестминстърския дворец. Ако все пак бъде предпочетен варианта реставрация на сегашната готическа постройка, тя ще отнеме няколко години, и отново депутатите ще трябва да работят в друга сграда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА