Last news in Fakti

29 Февруари, 2012 15:22 1 961 0

Продават къщата на Ван Гог

  • ван гог-
  • лондон-
  • къща

Къщата на Винсент Ван Гог в Лондон, в които нидерландският художник е прекарал едни от най-щастливите си години, е обявена за продажба от сегашните собственици. Триетажната къща, която е разположена в южния лондонски квартал Брикстън, ще бъде продаде на търг с начална тръжна цена 560 000 EUR.

Откакто в имота е живял Ван Гог собствениците са се сменили два пъти, като през последните 60 години той се е обитавал от едно семейство, чийто деца днес искат да продадат къщата. След ремонт на сградата цената може да достигне 885 000 EUR, прогнозират експерти.

Ван Гог е живял в стая на третия етаж. Той дори е увековечил една от терасите на къщата в своя картина. Художникът се премества да живее в Лондон през 1873 г., когато е на 20 години. Следващите седем години са най-щастливите и важни за творческия път на Ван Гог. Именно през този период той решава да се насочи към живопистта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА