2 Февруари, 2012 12:00 5 338 0

Истанбул измести Лондон

  • истанбул-
  • лондон-
  • мюнхен-
  • инвестиции-
  • предприемачи-
  • класация

Истанбул заема първо място в класацията „Най-привлекателен за инвестиции град” в света за 2011 г. Досега, в съставяната от Price water house Coopers класация, челна позиция заемаше Лондон. Икономическата криза на Стария континент обаче промени нагласите на предприемачите. Те вече се насочват към Истанбул, Мюнхен и Варшава, съобщава The Guardian. През 2010 г. турският град беше на пето място в класацията.

Ако Истанбул привлича инвеститори заради растящата икономика и младото население, то Мюнхен е предпочитан заради ниския процент на безработица. Нивото на заети в баварската столица е най-висок в цяла Германия. Що се отнася до Варшава, полската столица вече се превърна във финансов център на Източна Европа, развивайки офисния сегмент от пазара на недвижими имоти.

В Топ 10 на най-добрите градове за инвестиции в недвижими имоти влизат също така Берлин, Стокхолм, Париж, Хамбург и Цюрих. Британската столица от второ място беше изместена на десето. По-далновидните предприемачи смятат, че с увеличаване на финансовата стабилност в световен мащаб, много от придобилите имоти в Лондон ще искат да ги продадат. Рязкото повишаване на предлагането ще доведе до спад в цените на лондонските жилища.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА