Last news in Fakti

27 Януари, 2012 15:53 1 856 6

По-скъпи ипотечни заеми за нови клиенти

  • бнб-
  • жилищен кредит-
  • ипотека-
  • заем

През декември 2011 г. лихвите по ипотечни кредити за нови клиенти отчитат лек ръст спрямо месец по-рано. Увеличението е с 0.18 процентни пункта за заеми в лева и с 0.12% за тези в евро, сочат данните на БНБ. За разглеждания период се наблюдава увеличение от 0.12% до 0.33% при годишния процент на разходите. Тук освен лихвения процент се включват всички такси и комисионни по отпускането и обслужването на жилищен кредит.

Разглеждайки данните на годишна база, там се отчита поевтиняване на ипотечните заеми, но то е минимално. За периода декември 2010-декември 2011 г. спадът е 0.31%. Увеличение на годишния процент на разходите се отчита единствено при заемите в евро – 0.03 процентни пункта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кредит

    5 2 Отговор
    Не вземайте кредити в никакъв случай. Не купувайте имот. Тази година се очаква срив на цените до 30% в следствие на масова рапродажба на банкови активи.

    Коментиран от #4

  • 2 varna

    2 1 Отговор
    а така вдигаи лихвите не се притеснявай то пирамидили не бяха фалирали банки и мошеници.
    вземахте и последната риза от гърбът на обикновения човек сега му остана само имота и него го обезценете за да сме пълни бедняци.
    тези които гласуваха за тези сигурно в момента си сипят главата с пепел .
  • 3 Лъчезар Давидов

    2 0 Отговор
    Да им го на....м на банкерите.

  • 4 Купувач

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "кредит":

    @1 До колко е сигурна тази информация?

    Коментиран от #5

  • 5 кредит

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Купувач":

    @ 4 Информацията е професионална, а не на принципа "някой каза". Освен това, ако възнамерявате да теглите кредит, другия очакван ход на банките е изготвяне на преференциални кредитни схеми, ако клиентът купи директно от тях. Това се налага поради слабото търсене. Но тази стъпка се очаква не по-рано от есента.

    Коментиран от #6

  • 6 Купувач

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "кредит":

    @5 Благодаря!