29 Февруари, 2012 14:29 11 397 52

Жилищният пазар през 2012-а

  • жилища-
  • прогнози-
  • българия-
  • форос
Жилищният пазар през 2012-а - 1
Снимка: М. Богданова ©

Четири са процесите, които ще наблюдаваме на жилищния пазар през настоящата година. Първото е, че ще се запази досегашната тенденция да се строят по-малки сгради. На пазара няма да се появят нови големи проекти. На второ място – цените и наемните нива ще са относително стабилни. „Възможно е да претърпят леки корекции от -5% до +2%”, прогнозират от агенция „Форос”. Третата тенденция е потенциални клиенти, които са отложили покупката на жилище през 2011 г., да го направят през идните месеци. Като довод за подобна прогноза специалистите изтъкват е водената от началото на 2012-а политика на банките за намаляване на лихвите по депозитите за граждани. И на четвърто, но не последно място „при хипотеза на застрашена финансова стабилност в ЕС е вероятно голяма част от постоянно растящия обем на спестявания на населението да бъдат вложени в жилищни имоти”, допълват от компанията.

Разглеждайки данните от националната статистика относно въведените в експлоатация жилищни сгради през миналата година, се вижда, че се доближаваме до картината през 2009 г. Тогава бяха готови повече жилищни сгради, отколкото през 2010-а.

Въведените в експлоатация жилищни сгради в България за периода 2008-2011 г.

Дали тенденцията на нарастване на броя в действие жилищни сгради ще бъде продължена зависи от количеството на новите проекти. Седем са проектите, чиято реализация е започнала през 2011 г. За четири от тях не се посочва дата на завършване.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 познавач

    1 0 Отговор
    Блока на снимката е срещу Mall Of Sofia на бул. Александър Стамболийски и ул.Опълченска / бул. Ген. Скобелев :)
  • 2 КОМПАНИЯТА

    0 0 Отговор
    Г-жо БОГДАНОВА,ВЪПРОС ОТ СОБСТВЕНИЦИ НА ГОТОВИ ЖИЛИЩА С
    АКТ 16 И С НАТ.АКТОВЕ..........ДА НАМАЛЯТ ЛИ ОБЯВЕНИТЕ ЦЕНИ ПРИ
    БРОКЕРИТЕ!
  • 3 tedavenger

    8 1 Отговор
    Защо да си купувам жилище с кредит, когато наема за същото е наполовина само на лихвата която бих платил.
  • 4 криза

    6 0 Отговор
    Банките свалиха лихвите на депозитите но кога ще свалят лихвите по кредитите се пита в задачата.Щом в Европа лихва по кредит може да бъде 4% защо в България е поне двойна?
    Докато са такива условията и цените на имотите са все още високи ще има да чакате увеличаване на продажбите.
  • 5 гост

    11 0 Отговор
    Айдеееее, не остана!
    Купувай народе, че паднаха приходите на агенциите. Стигнахме дъното и започва покачване ..... като миналата година
  • 6 трезвомислещ

    7 1 Отговор
    И кои банки са свалили лихвите по депозитите? При КТБ , в която имам депозит лихвата си е една и съща 7.95% годишна за депозит 4по4 , и моя депозит предпочитам да го държа в банката вместо да го инвестирам в апартамент със съмнително качество на изпълнение и на завишена цена... но си мисля че дори и да съм крайно нуждаещ се , в условия на криза бих избрал един необвързващ разумен наем пред един заробващ ипотечен кредит. Никой не може да ме убеди, че е добро решение да вземеш кредит при тези условия на банките и с тази несигурност в доходите..
  • 7 стилмоп

    2 0 Отговор
    Абе неразбиратели тия си продават апартаментите за да живеят поднаем.Да живее наема.Цяла Б-я под наем.Да вдигнем наема тогава щото все някой ще е собственик и не му се сърдете щото вие си избирате наема.
  • 8 bubblehead

    3 3 Отговор
    Абе няма нищо лошо в наема, то нали за това ги купуваме тия апартаменти да ги даваме под наем на някои ... ха-ха-ха!
  • 9 балонени мечти

    7 2 Отговор
    Тези дето дават под наем са ги наследили или са ги купили при соца по 10-15 хиляди.Който купи сега и да чака печалба от наем ще има много здраве. Няма да му стигне даже за половината вноска по кредита.
    Но може и скоро да се променят нещата в случай че цените на бг копторите строени на две на три отидат към нормалните си нива не надвишаващи 300 350 евро квадрата.
    До тогава ще четем ей такива статии в които гладен брокер балон сънува.
    Беше лесно преди 4 години балъците сами ви идваха и продавахте на килограм всичко що е строено по дерета и ливади.
    Сега се чудите къде е дъното.....Още надолу е колкото и да не ви се иска.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 логобот

    4 2 Отговор
    пи6ат си коментари тези дето се набутаха та си купуха по 1000евро квадрат преди 2-3 години.пак брокерите да си продават тия гипсови колиби на които цената им е не пове4е от 150-200евро
  • 12 Никола

    4 1 Отговор
    По тези високи лихви по кредитите,при най ниската минимална и средна заплата-при посочената висока младежка безработица-около 20%,при продължаващата депресия и прогнози за нейната дълготрайност,при свито потребление,при изключителното мутренско поведение на банките на пазара на ипотечен кредит-пазара на имоти ще продължава да спи,А цените-прогнозата за Англия за тая и 2013година са 45-50% надолу-HOUSEPRICECRASH.CO.UK,при нас вижте офертите в малките градове и си направете сметката за големите.По света е приета практиката-цената на наема на аналогичен имот,но не от оферти,а по информация от агенцията събираща данъците от наемите по 100.Диспропорцията на офертите е огромна-имот предлагащ се под наем за 200 лева се продава за 35 000 евро.....
  • 13 лъжливи гадове-пак ни излъгахте

    0 4 Отговор
    Пак ни прецакаха
    ---------
    уж щеше да ни е ефтинко,да купуваме на търг без пари а сега -

    под 2% били имотите при ЧСИ
    -------
    http://news.expert.bg/n379310
    --------
    мръсна лъжлива държавица - трябва да счупим главите на тези които ни лъжеха през цялото време
    ----------
    Права беше "АХХХ" като ни казваше-че сме прости но не ни харесваше - сега ще ни го "монтират" двоен

    Коментиран от #17

  • 14 Иракли Иракли

    0 1 Отговор
    До BUBBLEHEAD №8
    Надяваме се,че коментара е в шеговита форма!Въпреки,че и наема е изход!
  • 15 Мулен Бъгданов

    3 0 Отговор
    Аман от глупости бе ,Мимеееее....
    Какви намалявания на лихви -не видиш ли ,че народа умира гладен ?!?!
    Кой да купува скъпите коптори ! А!
  • 16 bubblehead

    2 2 Отговор
    Обемът на тази група жилища спрямо всички продавани жилища обаче остава много малък – под 2%, поради което той няма как да окаже забележимо влияние върху пазара на жилищни имоти.

    ------------------------------------------------------------------------
    13, за това съм говорил много пъти. Няма много жилища при ЧСИ както им изглежда на наши вежди а има много прост народ на които му беше вменена една спешност да продава и тая лудница продължава още дори когато цените вече удрят рекордни понижения (дори като за пазарите където имат истински проблеми като Испания, Ирландия, САЩ) , но ние със тия нямаме работа да се сравняваме. В НИКОЯ ОТ СТРАНИТЕ ОТ НАШТА КАТЕГОРИЯ НЯМА ТАКЪВ СПАД НА ИМОТНИЯ ПАЗАР!!!! Н И К У Д Е! Ако някъде имаше подобно нещо цените вече са се отласнали от дъното с по 15-20% , при нас какво продължаваме надолу!? Само 2% са жилищата за продан от ЧСИ на пазара от всички жилища за продан защото няма как да са повече тъй като ипотечния пазар у нас така и не успя да се доближи до развития и скъп запад ( тия двете вървят заедно) и така повече от покупките дори по пиковите цени бяха в кеш... Все още никога не е имало масовост у нас в покупките на кредит за да има проблеми днес от задлъжнялост.... Отново има вменена паника "да се продава да не се прекараме". Ха познайте веждите когато това се смени с другата паника!? В София може и да се е сменило вече... Ха-ха-ха! Това са фактите и колкото да го раздуваме проблема само ставаме смешни като жабата дето вдигнала краката като вола... У нас има проблем на пазара на имоти но той не е като в Испания или САЩ или Гърция , вече защото до скоро в Гърция цените не бяха мръднали и с 10% надолу.... И да, една от причините да не се развие пазара на ипотеки у нас са наистина вискоте лихви... Обаче познайте веждите като паднат лихвите ( а те ще паднат най-късно когато станем част от еврозоната до 2-3 години) ... ха-ха-ха! Ха честито на продалите до тук в тая страшна криза, страаашна и малко весела ! ха-ха-ха!


  • 17 AXXX

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "лъжливи гадове-пак ни излъгахте":

    @13, @16
    „Само 2% са жилищата за продан от ЧСИ на пазара от всички жилища за продан защото няма как да са повече тъй като ипотечния пазар у нас така и не успя да се доближи до развития и скъп запад ( тия двете вървят заедно) и така повече от покупките дори по пиковите цени бяха в кеш... Все още никога не е имало масовост у нас в покупките на кредит за да има проблеми днес от задлъжнялост...”
    ........................
    Това е реалността, кредитирането у нас е в пъти по-малко от развития свят, и в този сайт сме чели статии за това. В момента и тази ниска задлъжнялост на домакинствата намалява. Затова пък спестяванията растат като изтървани. Така както „народа умира гладен”.
    http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/silna-spestovnost-v-nachaloto-na-godinata,130984
    „Населението е увеличило спестяванията си със 393 млн. лв. само през януари 2012, или близо двойно повече спрямо 200 млн. лв. през януари 2011...на база данни на БНБ. В края на месеца населението държи на депозит в банките рекордните 32,3 млрд. лв.
    Домакинствата рязко увеличават нетните си активи, тъй като през периода февруари 2011 - януари 2012 не са увеличили задълженията си към банките, а напротив - намалили са ги със 155 млн. лв., или 0,82%, до 18,8 млрд. лв.”
    Не само нямаме проблеми със задлъжнялостта, а прекаляваме със спестовността. Затова още миналата година им казах на веждите, че боба показва първо да падат лихвите по депозитите. И ето го, вече и в тоя форум четем жалби и тъжби на и
  • 18 AXXX

    1 1 Отговор
    И ето го, вече и в тоя форум четем жалби и тъжби на излъгани депозитари. И на лихвите по ипотеките ще им дойде реда.
  • 19 Ильо войвода

    3 0 Отговор
    В Италия има супер красиви имоти на брега на езера на 500 евро квадрата! Всеки да си направи сметката и да си осъзнае статуса! Ако в БГ имаше такива красиви места мечтателите щяха да им искат 10 000 на кв.м.
  • 20 bubblehead

    4 2 Отговор
    Илио, не знам какво "има по езерата в Италия", но да знаеш у нас има селски имоти по 2000 евро на къща ей така за всичките и квадртани метри, и никакъви такива а 500 евро/м2 ами вероятно 10-15 евро/м2 .... А статистиката казва за Итлаия че средните цени са по към 3-4000 евро/м2 а в Рим и Милано вероятно отиваме на средна цена 5-6 000 евро/м2 а в скъпите им квартали на тия градове ( където се цели всеки наш цървул) отиваме направо на 10 000 евро/м2 ... Зави ли ти се свят? За България какво говори тая същата европеиcка статистика 400 евро/м2 и тук дори не вземаме цените на имотите по селата а само в бившите окръжни градове! ( тука отварям една скоба че хем да е оправдано да не се вземат цените в дълбоката българска провинция защо там на практика няма пазар то това от друга страна много надценява цените на имотите у нас защо отново има у нас селски къщи по 2000 евро парчето не метъра! , докато иди в кaлната англиска провинция да видиш как добрите местни брокери ( не като наши лоши , лоши!) ще ти обрулят ушите с поне 100 000 паунда за селcки кокошарник ... Отново риторичния върос към зомбите дето обиколиха тоя свят с цървулите и пак нищо не вденаха е - колко е скъпа тая наша пуста България като сравняваме ябълки с ябълки, а не изгнили банани с лъскави ябълки !?
  • 21 какво да правя

    1 1 Отговор
    Коментар до #18:
    -------------
    Добре , аз какво да правя сега ?
    какво ще ме посъветваш - да изчакам ли с покупката или да купувам сега ?

    имам ги парите но ми се ще да е по-ефтинко - не ми се дават 940 Е/кв за жилище в Иван Вазов .

    дали няма да паднат още цените или ще се излъжа

    съседите казват че цените ще падат още - но не го гарантират - а ако се прецакам ?
    --------
    май ща са окажа глупачка ако чакам още - но ще спазя твоята препоръка

    Коментиран от #25

  • 22 стилмоп

    2 0 Отговор
    *21 Чакай докато стане 200ем2

    Коментиран от #23

  • 23 аноним

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "стилмоп":

    @22
    --------------
    добре я съветваш госпожата да чака , но май вече задуха вятър от обратната посока
    -------
    http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1257295
    -------
    идва едно краткосрочно поскъпване на Еврото до 1.39 след което.....лихвите в Евро стават безпредметни .........

    поемаш ли отговорност ако я подведеш ??

    други са нещата

    Коментиран от #26

  • 24 антоним

    2 2 Отговор
    Айде тази пак започна да разговаря със себе си.
  • 25 AXXX

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "какво да правя":

    @21 Комшиите най-добре знаят какво е добро за теб. Слушай ги, че да си видиш хаира. Пък и до 200 евро квадрата не остана... Ей го на, миналата година в София цените паднаха с още 1%. В „Иван Вазов” и да не паднат, няма да се плашиш, в Ботунец може пък да паднат двойно повече тая година. С 2%...
  • 26 AXXX

    1 3 Отговор

    До коментар #23 от "аноним":

    @23 Брех, не минаха и две години, и даже и Левон загря, че сме излезли от кризата, и взе да пише „предприемач” с главно „П”. Няма как, на намаляващи банкови печалби „кризата” работа не върши. Както пеят НЛО - „ще те сменям аз, Станойке, вятър духна нов”... Лихвите по кредитите наисина паднаха до нивата от 2008. Е, през 2008 инфлацията беше 12%, а „юрибора” към 3-4%. Сега инфлацията е към 5%, а юрибора към 1% ... Ако рекат лихвите да се съобразяват с тия обстоятелства, „икономически издържаните проекти” дето ги чака Левон, ще изникнат като гъби след дъжд. А еврофондовете си влизат... и всяка втора фирма се кани да ги ползва. Руските банки и те се наместват тихомълком... ЕЦБ-то и тя вдигна оборотите на печатницата... Даа, все по-изгодно става да си икономисваш на влог в банката. Дааа.
  • 27 bubblehead

    2 3 Отговор
    Това дето го пише Хампарцумян днес е много интересно. Само не мога да се начудя защо чак сега след като кризата всъшност технически свърши през 2010 , но продължихме да плашим хората че идва страшна , ама казвам ти страааашна криза дори за държавара България която инак е със едни от най-стабилните финанси в Европа, най -ниска задлъжнялост на населението , фирмите, банките , най-бързо растящи доходи ... но такива са ни професионалистите че дори и шефа на най-голямата ни банка е от тоя калибър професионалист... Но другари не се объркавайте няма значение че аз лично смятам Хампарцумян за морон ( и за един от най-виновните за дълбочината и ширината на наша криза) тоя човек има власт и от него зависят неща и щом говори че почваме да наливаме пари в икономиката то начи наистина иде ... ха-ха-ха! Ха честито на тия дето чакат страаашна криза , ама страаашна! Майтап няма идва една страхотия БАУ! ама няма да ви кажа каква! ха-ха-ха!
  • 28 стилмоп

    1 2 Отговор
    *23 Какъв съвет,това си беше чист майтап.
    Да ги имаш парите и да незнаеш какво да правиш,някак не се връзва.
  • 29 стилмоп

    1 4 Отговор
    Който незнае чака, който знае купува.
  • 30 1111

    1 0 Отговор
    ти от кои си стилмоп?
  • 31 BERIYA

    3 1 Отговор
    Стилмоп интересно с тоя акъл имаш ли пари да купиш?
    Много от хората със спестявания имат къде да живеят ,тоест биха извадили парите от банките за да инвестират ,а към момента да се инвестира в имот е глупаво - защо:
    - лихвите в банките са в пъти по-доходоносни от евентуален наем на имот , а да не забравяме ,че има финансови инструменти с по-висока доходност
    - несигурност в законите - често изникват идеи за изменяне на закони в стил задължителна застраховка на имот и пр.
    - несигурна финансова обстановка - с визия за влошаване
    -слаба конвертируемост на имотите ,за разлика от парите които са... ,т.е. в момента в който си купиш имот то ти имаш опцията да имаш имот за дълго ,докато кеш парите са с широко възможни приложения
    -несигурност в политическата обстановка ,пример доста са зачестили коментарите в „мрежата" тип - Да хващаме оръжието и да... Време е да накажем ... Впрочем стигнем ли дотам ,то имащия средства ,ще има и опцията да се изнесе в страни от събитията ,а имащия имот ,ще е точно на обратния полюс
    В общи линии аргументите против моментна инвестиция в имот са много.

    Коментиран от #32

  • 32 AXXX

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "BERIYA":

    @31 Берийчо, гледай сега:
    - За доходността от наем чети съседната статия как сме на 7-мо място в Европата, което ще рече около 5,5-6,5%. Средната лихва по депозитите в момента е под 4%.
    Как вървят лихвите до декември се вижда тука:
    http://www.moitepari.bg/spravochnik/Indexes.aspx
    А творческите планове на банките за 2012 – тука:
    http://www.moitepari.bg/Spravochnik/art/Advices/2012-g-zapochna-s-ma~07d8a8f5303d46e9897c575045b316a0/;
    - Тия „идеи” ако станат на закони, тутакси се калкулират в наема;
    - Колкото по-несигурна е „финансовата обстановка”, толкова по-сигурни изглеждат недвижимите активи;
    - „Кеша” или го вкарваш във „възможните приложения”, или го държиш да го гризе инфлацията, защото в среден и в дълъг период друга алтернатива за кеша няма. На имота затова му викат инвестиция, защото докато му събираш наема или си живееш вътре, в „дългия период” стойността му расте и ти носи capital gain, дето се вика. Това сочи историята, нашата също - един квадрат в СЦ на голям град през 2002 например струваше 300 долара нов, а сега, и след 40% спад, струва 1000 евро;
    - Последния аргумент ако го мислиш сериозно, най-добре се изнасяй с кеша още отсега в някоя „сигурна политическа обстановка”.

  • 33 стилмоп

    0 0 Отговор
    *1111 Както вече много пъти писах 200е е смешна формация,така че мб съм от другите.
  • 34 стилмоп

    0 1 Отговор
    *31Нямам акъл,парите ми стигат как става незнам.
    Ти като си много умен я обясни защо банките са препълнени с пари на пишман умници защото незнаят къде да инвестират ли, както сам казваш ако не в имоти има много други възможности.Не съм писал надълго и нашироко досега ,защото смятах че има мислещи.
    Никога не съм твърдял, че инвестицията в имот е най-доходоносната,тя просто може да ти разнообрази портфейла,ако имаш такъв.
    Който няма да си купи,който инвестира,да избира къде.
    Абе кво ли ти обяснявам ти умния от две думи разбираш.
    Друго-парите вечно са в процес на преразпределяне,независимо,ченякои ги държат в банки.
    А за революция,какво да ти кажа,сами си създадохме врага ама то от акъл да знаеш.Стига толкова,че ми се изчерпа акъла.
    За повече инфо четете АХХХ
  • 35 стилмоп

    1 1 Отговор

    - несигурна финансова обстановка - с визия за влошаване.
    Държавата пред нов заем,а банките пълни.
    Що е то
  • 36 Хитлер

    5 2 Отговор
    Дрън- дрън.Аз не съм виждал бетоновоз да се движи от 2 години а те нивата се били запазвали.Глупости и стъкмисани таблици.Бетоновъзелите фалират един след друг.Всеки месец по няколко големи строителни фирми фалират.В строителния бизнес не остана жива душа а който все още е там стои единствено за да се опита да си пласира непродадените жилища.
  • 37 стилмоп

    1 1 Отговор
    Ето пак майтап: няма строителство,няма строителни ф-ми и никога няма да има.
  • 38 Р.Б.

    1 0 Отговор
    — Кой хлопа в този късен час?

    — Аз хлопам — каза Финдли.

    — Върви си! Всички спят у нас!

    — Не всички! — каза Финдли.



    — Не зная как си се решил…

    — Реших се — каза Финдли.

    — Ти май си нещо наумил.

    — Май нещо — каза Финдли.



    — При тебе ако дойда вън…

    — Ела де! — каза Финдли.

    — Нощта ще минеме без сън.

    — Ще минем! — каза Финдли.



    — При мен да дойдеш, току-виж…

    — Да дойда? — каза Финдли.

    — До утре ти ще престоиш.

    — До утре! — каза Финдли.



    — Веднъж да минеш моя праг…

    — Да мина! — каза Финдли.

    — И утре, знам, ще тропаш пак.

    — Ще тропам! — каза Финдли.



    — Ще ти отворя, ала чуй…

    — Отваряй!… — каза Финдли.

    — Ни дума някому за туй.

    — Ни дума! — каза Финдли.

  • 39 П.Д.

    1 0 Отговор
    ПРЕКОСЯВАЙКИ РЪЖТА Ако някого целунат тайно в дъхавата ръж, трябва ли да плаче, че се е целувал там веднъж. Всяка има своя момък. Аз, останала сама, пред съмнителни усмивки прекосявам пак ръжта ! Ако някой прегреши със друга в дъхавата ръж, трябва ли да го презрем и го прогоним изведнъж Замечтана, мълчалива, пак дочакала нощта, аз съвсем сама, съвсем сама, се спускам през ръжта.
  • 40 Easy ryder

    1 1 Отговор
    Процесите които ще наблюдаваме през 2012 та са застой и спад на цените.Брокерите да стягат коланите още една слаба година се очертава.
  • 41 стилмоп

    0 1 Отговор
    Застой и спад,едновременно ли,да не е ръст ей.
  • 42 Цървул

    2 0 Отговор
    Никакъв спад няма в офертите-напротив цените на 30 год.панелки в Люлин,Младост,Меден Рудник,Владиславово,Кайсиева градина и прочие гета са по високи от колкото в Бон,Берлин,Дюселдорф,Дрезден,Маями-там лихвите по кредитите-около 5%,тук около 10%,там минимална заплата около 20 000 долара,тук 3240лв.,там средна заплата около 60 000 долара-тук-8640 лв...Къде сме ний,къде са те...
  • 43 стилмоп

    1 2 Отговор
    Кой живее в Дюселдорф-богатите германци.Е как забогатяха тия бе,сдоход от депозит ли,пък и цените на имотите им по-ниски от т
    ези на нашите гета ееееееееееееее.....
    Купувайте в Бон,Берлин и т.н. оставете гетата на платежоспособните.
  • 44 онемей стилмоп

    0 0 Отговор
    Спри да даваш интервюта бе човек.Продаваш ли,купуваш ли,кеш ли ти трябва?
  • 45 стилмоп

    1 1 Отговор
    И продавам и купувам,но депозит-нееееееееееее.
    Винаги има какво да се прави.
  • 46 стилмоп

    1 2 Отговор
    Онемей стилмоп
    Ще говоря-каза Финдли.
    Спри.........
    Не ще се спра-каза Финдли.
    Застой и спад
    Ръъъст-каза Финдли
    200ем2
    Поне 800ем2-каза Финдли
  • 47 искати се

    1 0 Отговор
    800е-на п..ин ден,срещу свети х..
  • 48 до стилмоп

    2 0 Отговор
    Щом си толкова печен(на бавен огън),стига си ги чакал тия 800е.Сигурно си се нахъндил,когато балона е бил най-надут,ама такъв е живота.Махай го на загуба,и ги завърти през нещо друго.Но ако искаш чакай.Чакането му е майката.Бетона си е твой.Вечно твой.
  • 49 стилмоп

    0 2 Отговор
    На загуба,аз да не продавам балатом та за 200ем2.
    Няма загуба-евтин го взех ,скъпо го продавам.
  • 50 ррррррръъъъъъъъъъст

    2 0 Отговор
    За това висиш по форумите и ревеш защото никой не ти ще коптора за 800 евра.Приятно чакане ти пожелавам.Цените на копторите падат а депозитите носят 8% годишно.Да живеят бетонените инвеститори чакащи кукуво лято да дойде.
  • 51 стилмоп

    1 1 Отговор
    Верно е,оставям форума и със сълзи на очи отивам да си купя малко зем. земя.То с 200е на глава не се излиза и с 8% също.
    И нека всеки да дочака това което чака.
  • 52 Easy ryder

    1 0 Отговор
    Отивай,от земеделска земя може да изкараш нещо от бетонени гробници не чакай скоро печалба.Даже и стиснатите банкери дават повече пари.