14 Септември, 2018 09:21 2 207 4

В Турция всички цени на имотите ще са в лири

  • турция-
  • имоти-
  • цени-
  • валута-
  • закон
В Турция всички цени на имотите ще са в лири - 1
Снимка: М. Богданова ©

Промяната се отнася само за турците и тези граждани, които живеят постоянно в южната ни съседка. Законът, в който се посочва, че всички финансови операции с недвижими имоти, ще се извършват в местна валута, беше подписан от президента на Турция Реджеп Ердоган на 13 септември.

Всички сделки, които са извършени в чужда валута, ще бъдат превалутирани в турски лири. „Това няма да окаже съществено влияние на пазара. Единствената цел е да се поддържа турската лира, която през последните месеци значително се обезцени спрямо американския долар. Промяната няма да засегне цените. Също така тя не се отнася и за тези чужденци, които искат да купят първи имот в Турция и които съответно нямат и турско гражданство", коментират местни анализатори.

А дори и тези, които имат гражданство и искат в бъдеще да купуват или наемат имот, разпращайки се в чужда валута, ще могат да го направят. Причината е, че подобни договори не подлежат на нотариална заверка, т.е. не са в полезрението на властите и последните няма как да достигнат до собствениците им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JEEP

    7 2 Отговор
    При тази инфлация, половината обява ще е заета от цената. 95г. гледах в един шоурум някакви техни коли (лиценз на фиат). Цените им в лири бяха като бюджет на НАСА.
  • 2 Арматура

    4 0 Отговор
    За броени години строителните фирми ще почнат да фалират... Лирата не твърда валута... Скоро няма и да стане...
  • 3 Да да

    0 1 Отговор
    Абе лирата расте бе! Вече е 27 ст., беше 25! Тя и по-малко беше де! Скоро ще има нов рязък скок на лирата от 15 на 18 ст.! Това са 20 % процента дрУгари! Инвестирайте в Пуйкиленд, страната на неограничената демокрация, гарантирана от Ерпосран!
  • 4 Гладните българи

    0 0 Отговор
    Вие сте критици които умирате от глад...