Last news in Fakti

16 Септември, 2018 10:37 9 670 3

Руснаците масово купуват имоти

  • русия-
  • инвестиция-
  • жилища-
  • балон
Руснаците масово купуват имоти - 1
Снимка: Shutterstock

На пазара на недвижими имоти в Русия няма балон е мнението на Централната банка на страната. От там внимателно следят издадените разрешителни за ипотечен заем.

„Не виждаме никакъв балон на пазара на имоти, независимо че броят им расте бързо – с около 24-25% на годишна база”, каза управителят на ЦБ на Русия Елвира Набиулина. До 7-8% може да спаднат лихвите по ипотечните заеми в средносрочен план. Към момента тя е 9.57%.

Поскъпването на долара и еврото спрямо руската рубла води до ръст в броя сделки с недвижими имоти. Руснаците се плашат от обезценяването на местната валута и масово инвестират спестяванията си в недвижими имоти.

Само през август броят на сделките с имоти в Москва отчита ръст от 4.5% на годишна база. С 42% е ръстът при сделките с жилища ново строителство през последните 12 месеца.

Близо 40% от сделките с жилища са реализирани в Москва, Санкт Петербург и областите около тези два града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 балама

    24 13 Отговор
    Купуват, щот са бедни. Путин ще ги умори от мизерия, като не дава нефта и златото на американците.
  • 2 СссереМ

    13 20 Отговор
    Рай,айде сега фърчатия да си прибира електората и на летящата чиния бегом в москвето,оборите са в излишък.

    Коментиран от #3

  • 3 No Exit From Brexit

    14 7 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Ти на тва на снимката обори ли му викаш? Верно че омразата е сляпа като любовта, но всички знаят че ти заработваш тук, така че бъди малко по-професионален. Коментарът ти не се връзва нито със съдържанието на статията, нито със снимката.