Last news in Fakti

5 Ноември, 2018 15:16 1 347 6

Жилищата в Хърватия поскъпват

  • хърватия

По света

Жилищата в Хърватия поскъпват - 1
Снимка: Shutterstock

Независимо от демографската криза в балканската държава и стабилната емиграция на населението в съчетание със строгите условия за отпускане на ипотечен заем, търсенето на жилища не намалява. С 8.5% са се повишили цените на този вид имоти през първото полугодие на тази година в сравнение със същия на миналата.

Дубровник остава най-скъпото място. Средната цена на квадратен метър жилищна площ е 3800 EUR. В Сплит стойността е 2750 EUR/кв.м., а в Загреб – 1900 EUR/кв.м. Изненадата в ценово отношение е Задар, където сделки с жилища се сключват на нива от 2080 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Евтино е

    3 8 Отговор
    В Скопие цените са колкото в София а в Белград е по-скъпо. В Хърватия 3800 евро а заплатите са със 100 евро по-високи. Я кажете по-евтина столица от София. Имотите са част от националното богатство на хората и е хубаво да са скъпи. Това ,че шушляци без имот искат 200 евро да е квадрата е пълна простотия .Те затова и нямат пари ,защото нямат икономически познания и интелект да правят пари.

    Коментиран от #4

  • 3 Хърватия не е България

    8 0 Отговор
    Хърватия е градина в сравнение с България. Там има за кво да поскъпват, докато тук има за кво да намаляват цените.
    Когато тикваря направи пътищата, тротоарите, фасадите, градинките, махне кучетата и циганите, тогава може да натряскате по-високи цени в София. Ама сега за кво?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Фъстък

    3 1 Отговор
    Аз съм ЗА, Скопие и Загреб и Београд, Букорещ, Атина, да са по-скъпи от нащо гето!
  • 6 Игор

    5 0 Отговор
    Цената за реални квадрати ли е или за виртуални,както у нас ?