Last news in Fakti

25 Януари, 2019 13:43 4 662 9

В Албания регистрират имот за 24 часа

  • албания-
  • регистрация-
  • имоти-
  • програма

Властите пуснаха в действие пилотния проект Fast Track

В Албания регистрират имот за 24 часа - 1
Снимка: Shutterstock

Проектът Fast Track дава възможност на собствениците на имоти в Тирана да ги регистрират за 24 часа. Инициативата се реализира съвместно с агенция ADISA и Службата за регистриране на недвижими имоти. Благодарение на програмата купувачите на имоти могат да се възползват от деветте най-често ползвани услуги предоставяни от Службата. Това са регистрация на договор за покупко-продажба, на дарение, заявление за доброволна делба, ипотека и други тежести, корекция в кадастралния паспорт и получаване на скица от кадастъра, налагане и сваляне на възбрана върху имот. Срокът им на изпълнение е съкратен до 24 часа.

Достъпът до бързата услуга се реализира чрез сайта zrpp.gov.al, а в края на март 2019 г. програмата ще бъде пусната в действие за цяла Албания.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El comandante

    19 1 Отговор
    Как ще ги стигнем?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 наблюдател

    5 2 Отговор
    и в Албания стигна дългата ръка нанашите алчни брокери, строители и банки - надуха нов имотен балон, който всеки момент ще каже пук и тогава ще си купя една 2стайка за 1 евро. От 2016 го чакам това и все остава за следващата година, нейсе

    Коментиран от #4

  • 4 Ще има да чакаш

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "наблюдател":

    Света е в инфлация и всичко ще върви нагоре 💉😀

    Коментиран от #5

  • 5 наблюдател

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ще има да чакаш":

    скрий се, брокерче, такива като теб надухте балона
  • 6 Apple

    5 2 Отговор
    То и тук извън София става за 1 ден.
  • 7 Метгонтан

    5 1 Отговор
    Само този който не е бил в Албания , си мисли че България е по добре .
  • 8 Шаран БГ

    6 2 Отговор
    Нищо лошо не мисля за България ! Лошото си го прави тя самата, чрез държавните си бюрократи и рекетьори. И най-лошото е, че го прави на своите граждани !! За да я "заобичат" още по-вече и никога да не я псуват !! И никога да не я напускат !? Влизам в данъчната служба на областен град в Испания със познати нашенци,семейство -съпруг и съпруга, живеещи там вече 15 години. Посреща ни усмихната служителка и пита - за какво сме. Отговарят и, и обясняват, че аз съм техен гостенин от България. Тя ни повежда по някакъв коридор, въвежда ни в добре отоплен салон с много столове /не много удобни/. Събличаме връхните дрехи и сядаме. Вътре има 6 човека. На всеки 3-4 минути идва служителка /друга/, извиква човека, който е по определен въпрос и го отвежда.След 15 минути извикват и моите хора. След още 10 минути идва само единия член от семейството да ме прибере и излизаме .За тези 25 минути в този салон бяха въведени четирима човека. На улицата ни чака "половинката" от семейството усмихната, че всичко е решено бързо и точно за около половин час.Излязла е от друго място - изход за обслужени клиенти.Ошашавих се от организацията и бързината с, която бяха обслужени. Кажете ми, къде у нас има подобна организация - искам да видя с очите си !!!!
  • 9 Въздишка

    9 0 Отговор
    Както сме я подкарали и Албанците ще ни изпреварят по всичко.
    Ние тука още си крадем нивите, парцелите, имотите и фирмите дори.