Last news in Fakti

13 Февруари, 2019 14:21 1 807 4

Смениха собствеността на редица имоти - Февруари 2019

  • имоти-
  • собственост-
  • промяна-
  • правителство-
  • решение

Част от недвижимостите се намират във Варна

Смениха собствеността на редица имоти - Февруари 2019 - 1
Снимка: Shutterstock

Министерският съвет обяви имот - публична държавна собственост за частна - държавна собственост и го прехвърли на Община Варна. Имотът представлява терен с площ 14 164 кв. м и се намира на ул. „Върба“ № 24 в града. В него ще бъде изградена общинска сграда за осъществяване на образователни дейности от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ - гр. Варна.

Друг имот - публична държавна собственост, управляван от Министерството на земеделието, храните и горите, се обявява за частна държавна собственост. Това ще създаде възможност за по-ефективното му ползване в бъдеще, както и извършване на разпоредителни действия с него. Имотът се намира в землището на гр. Етрополе, област Софийска, и представлява поземлен имот с площ от 1000 кв. м, заедно с построените върху него двуетажна административна сграда и автогараж с две клетки.

От публична държавна собственост на частна държавна собственост се променя статутът на имоти, управлявани от Министерството на земеделието, храните и горите за нуждите на Държавно ловно стопанство „Черни Лом“ към „Североизточно държавно предприятие“ – Шумен. Имотите се намират в селата Ломци и Еленово в община Попово и представляват горски територии с изградени в някои от тях сгради. Те не се използват за изпълнение функциите на ловното стопанство, поради което са загубили качеството си на имоти - публична държавна собственост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Изстрадал поданик на ЕС

    3 5 Отговор
    А на Константин и Елена, кога ще събарят ТИМаджийските замъци до "Малък плаж" и Аква хаус??? Там се разширява територията на РБългария като се строи на каменни насипи в морето - скоро ще стигнат до Сочи. Мафиотската групировка, може да си направи собствен анклав в близост до феодалната им Варна! После се чудете, защо в новите територии има въоръжена охрана - ами това си е ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ, а не на Република България!!!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Измислици

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Изстрадал поданик на ЕС":

    Нещо си се объркал с този Малък плаж. А колкото до хотела защо трябва да се събаря? Не е построен върху никакви измислени от теб насипи. Един реален факт няма в написаното от теб.
  • 4 Хаааман бе

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Изстрадал поданик на ЕС":

    защо трябва да се събаря нещо, което е законно и полезно за туризма? има достатъчно незаконни грозотии, които никой не пипва, но болни мозъци искат да се събаря хубавото.