Last news in Fakti

28 Февруари, 2019 15:11 1 492 2

Супермаркетите движат пазара на търговски площи

  • търговски площи-
  • магазини-
  • супермаркети-
  • вериги

Търговските паркове – все по търсеният формат

Супермаркетите движат пазара на търговски площи - 1
Снимка: Shutterstock

През второто полугодие на миналата година веригите супермаркети са били най-активни при откриването на нови търговски обекти. На първо място е Billa с 4 магазина. Веригата навлиза и в моловете, като заема част от площите на изтеглилата се от България Carrefour. Lidl и T Market са открили по 3, а Фантастико е с 1 нов обект.

„Търсенето на обекти в търговски центрове поддържа високи нива през разглеждания период, което освен на новите наематели, се дължи и на размествания на съществуващи такива. Моловете продължават да полагат усилия за затвърждаване на позициите си. Те се изразяват, както в разнообразяване на микса от наематели, така и в подобрения и преустройства на сградите. Фокусът върху по-добро позициониране ще продължи и през 2019 г.” посочват анализаторите на Colliers.

Търговските паркове стават все по-търсен формат най-вече в градове под 100 000 души население, където обикновено липсват модерни шопинг центрове. Това показва и фактът, че през втората половина на 2018 г. бяха открити три ритейл парка в Пловдив и един в Костинброд. Този тип площи продължава да привлича местните и международни марки от секторите облекло, обувки и стоки за дома, които търсят различни възможности за разширяване на дейността си. Наблюдаваната тенденция обуславя интереса и на предприемачи и инвеститори към развитието и придобиването на такива проекти през следващите години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Готин ама не съвсем

    11 0 Отговор
    Ми защо не напишете нещо за нелояната конкуренция на тези магазини? За преференциите, които никой друг не може да получи, каквито получават те! За некачествените стоки, които се продават там? За убиването на дребния и среден бизнес, каквато е целта на тези вериги? За това, че такива обекти, в нормалните държави са на 20-30 километра от големите градове и който иска да пазарува от тях, ходи там? Че не плащат данъци и са все на загуби вече 10-12 години, нещо което ниКОЙ дребен собственик не може да си позволи! Че имат държавни протекции, които никой нормален български търговец няма! И т.н.н.!

    Коментиран от #2

  • 2 Ганю

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Готин ама не съвсем":

    Спрете да купувате от тях и ще спрат да работят до няколко дни