Last news in Fakti

30 Март, 2019 09:37 11 998 6

Най-богатият човек на света наема имот от най-богатия европеец

  • сиатъл-
  • сащ-
  • ортега-
  • безос

Обект на сделката е офис в Сиатъл

Най-богатият човек на света наема имот от най-богатия европеец - 1
Снимка: Shutterstock

Най-богатият човек в Европа ще бъде наемодател на най-богатия човек в света. Така може да се обобщи сделката, в която компанията за недвижими имоти на испанеца Амансио Ортега, най-богатият европеец, придоби офиси в Сиатъл, които ползва Amazon, собственост на най-заможния човек в света Джеф Безос.

Фирмата Pontegadea Inmobiliaria придоби два офис блока в Сиатъл от американския инвестиционен фонд USAA Real Estate, като това е най-голямата сделка на територията на САЩ в историята на испанската компания, посочва говорител на дружеството, обяснява profit.bg.

И двете офисни единици са наети от компанията на Безос Amazon, предава Reuters. Сградите са продадени за 740 млн. долара, по информация на изданието Seattle Times.

В последно време Ортега придобива недвижими имоти по света от Лондон до Ню Йорк, превръщайки се в гoлям играч на този пазар. Най-богатият човек в Европа финансира сделките с парите от големите дивиденти, които раздава компанията му Inditex, собственик на модни брандове като Zara.

Ортега, който притежава дял от 59.29% в Inditex, не само отдава търговскте си площи под наем на пазарни цени на магазини продаващи собствените му брандове като Zara и Massimo Dutti, но и на конкуренти в лицето на H&M от Швеция и Gap от САЩ.

Pontegadea Inmobiliaria придоби през втората половина на миналата година сграда в Лондон, където се помещава компанията за стрийминг на музика Spotify и медийната фирма Conde Nast.

Сред другите придобивки на Ортега в последно време влизат имоти на основната търговска улица в Лондон Oxford Street и историческата сграда в Ню Йорк E.V. Haughwout Building.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йордам

    9 0 Отговор
    Луди хора, за заменки не са ли чували.....цццц в кой век живеят!:О
  • 2 ЙордаМЕ

    3 4 Отговор
    Аве пич.... как въобще коментираш с идеята че им даваш идея... сделки на такова ниво за толкова пари и ти- заменки...
  • 3 Ето

    0 0 Отговор
    Не са бг
  • 4 Нострадамус

    2 2 Отговор
    На кой му пука изобщо
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Money2all

    4 0 Отговор
    Бедните ще се нахранят когато се научат как да бъдат богати :)