Last news in Fakti

10 Април, 2019 06:21 5 116 12

Построиха еко хотел от товарни контейнери

  • армения-
  • хотел-
  • екология-
  • контейнер

Той е първият в Армения

За пръв път в Армения построиха еко хотел от товарни контейнери. За украсата на хотела са използвани декоративни арменски елементи, дърво, желязо и стъкло. Част от контейнерите са закупени в страната, а друга са внесени от Грузия.

При строителството на обекта са използвани също така и съвременни технологии за звуко- и топлоизолация. На покрива на сградата са поставени слънчеви панели. В баните вместо плочки са използвани късове скали. Леглата са от дърво и с ортопедични матраци.

Хотелът се намира в дефилето на градчето Ехегис. В близост има река, гора и скали, исторически и архитектурни паметници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП

    25 6 Отговор
    За крадците ГЕРБ хотел Белене!

    Коментиран от #5, #8

  • 2 Защо тази

    17 2 Отговор
    Грозна недомислица трябва да е “еко хотел”???
    Какво им е “екото” на контейнерите??? И не може ли нещо да бъде нормално и красиво и пак да е еко??? От желание да се правят на интересни, комплексарите на този свят ни разказаха играта! И вместо да ги наритаме в ъгъла с идиотските им идеи, ние толерантно ги оставихме да обърнат вдичко с краката нагоре!
  • 3 Гостенин

    16 0 Отговор
    Като гледам основа (долния етаж) от бетон, другото контейнери - много еко, няма що! Журналистката да научи значението на думата "еко" и да се върне на поправителен.
    Да бяхте сложили и малко интериорни снимки.
  • 4 гост

    9 0 Отговор
    Нарича се "еко", защото се използват рециклирани материали, а не нови суровини. Тези контейнери за използвани и след това вместо да се изхвърлят и да се нарежат за скрап, те се използват повторно с нова цел. Трябва да се направи сметка колко се спестява от нови материали и така се намалява необходимостта от добив на тези материали. Но, за да се направи действително всичко "еко" то трябва бетонът и той да е с рециклирани материали, вода, стъклата също, та дори и слънчевите панели трябва да са втора употреба свалени от някоя централа. Добър замисъл, само че тези контейнери са подходящи за климат без пикови студове и жеги, у нас такава постройка би страдала много от конденз, ако не се направи двойна изолация отвътре и отвън, което вече оскъпява много процедурата. Единствен плюс е, че може да се направи модулна конструкция и да се сглоби голяма сграда в рамките на дни с предварително оборудвани и обзаведени контейнери, друг плюс няма.
  • 5 А ЗА БКП КРАДЦИТЕ

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "БКП":

    НЕЩО ЩО НЕ СПОМЕНЕШ , ЧЕ НАБЛИЖАВА ДАТАТА НА КОЯТА ГРЪМНА ЧЕРНОБИЛ , А НИЕ БЯХМЕ ОСТАВЕНИ ДА МАРШИРУВАМЕ И ДА СЕ ТРОВИМ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ПОСИПАНИ С РАДИАЦИЯТА, И ВСЛЕДСТВИЕ НА КОЕТО ИМА ТОЛКОВА МНОГО БОЛНИ В ДЪРЖАВАТА ОТ РАК ?!

    Коментиран от #11

  • 6 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    И какви са цените, за една нощ, със съпругата, със секретарката, с колегата ?? Най-важната информация отново я няма........
  • 7 БОКО

    1 0 Отговор
    В Брестовец го имаме отдавна!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 свидетел

    2 0 Отговор
    В Максуда, Столипиново и Орландовци е пълно с ЕКО къщи, значи...
  • 11 куку руку ку

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "А ЗА БКП КРАДЦИТЕ":

    Онези изглеждат като дечица от детска ясла, на фона на съвременните комунисти от герб.
  • 12 БКП

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "бкп да го лапа":

    Гаден ГЕРБ-ерски трол ти си враг на народа.За теб урановите мини.