9 Юли, 2019 11:29 2 379 1

Пускат на търг парцел от 5 декара в Пловдив

  • пловдив-
  • терен-
  • парцел-
  • училище-
  • търг-
  • mall plovdiv

Намира в близост до Mall Plovdiv

Градските власти ще пуснат на търг 5 декара в пловдивския квартал „Отдих и култура”, близо до Mall Plovdiv. Решението ще бъде взето тази седмица на сесия на Общинския съвет. В предложението е записано, че имотът е в регистъра със статут за образование, а пазарната му цена е 1.14 млн. лв., данъчната му оценка е малко над 200 000 лв.

Преди година общинските съветници отхвърлиха предложение да се даде имота на частно училище „Класик”, които искаха да вземат терена със съседните 5 декара, припомня Trafficnews.bg. Тогава кметът Иван Тотев отказа, като заяви, че 10 дка са твърде много в тази зона, която има дефицит на парцели. След това решение градските власти разделиха терена на две, като пускат едната част от него на търг, като частното школо ще може да закупи терена.

В момента в пространството между Пещерско шосе, „Копривщица”, „Свобода” и „Перущица” се строят редица жилищни комплекси. Най-близката детска градина е новата сграда на ЦДГ „Мир”, която обаче и в момента обслужва голяма територия. Поради това останалите 5 декара ще останат отново с функция за образование, като там в бъдеще ще бъде изградена детска градина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крадене

    11 1 Отговор
    Крадене като за последно, слвд като Тотевата дружинка разбра, че ще и бъде бита дузпата, явно са решили да гепат какво могат. Тотев да излиза неплатена до изборите!