Last news in Fakti

10 Ноември, 2019 20:35 10 676 11

ЧСИ продават язовир на търг

  • чси-
  • язовир-
  • търг-
  • продажба

Вместо плаващи понтони къщи за гости върху водоема, двамата собственици получават изпълнителен лист от банка

Обявиха втори търг за Язовир “Точиларци”, собственост на небезизвестната и одумвана пловдивска двойка Николай Костов и Верджиния Джебян. Частния съдебен изпълнител Петя Николова, спазвайки закона, е намалила стартовата цена с над 30 хиляди до близо 387 хиляди лева. Така стойността, от която започва търгът е около 30% под пазарната.

Водоемът с площ от 177 декара край Съединение е вписан в активите на фирмата „Топ Бългериън Фишърс 681” ООД. Съдружници в компанията са Николай Костов и Верджиния Джебян, които притежават по 50 % от акциите.

Двойката получи популярност заради огромната си възрастова разлика, която обаче не им пречи да демонстрират страстна любов. Когато се запознават, тя е едва на 14 години, а той – на 59. След като скандализираха обществото с връзката си, младата Верджиния дори роди две деца на Николай. В момента младата майка е на 21 години, а бизнесменът на 66, уточняват от trafficnews.bg.

За сметка на бързата резултатност по отношение на личния им живот и създаването на семейство, бизнес делата им очевидно не вървят. Те са учредили договорна ипотека върху имота срещу заем от 567 хил. лева, но са спрели да плащат вноски. Банката кредитор ги е осъдила, поради което имотът им попада в ръцете на ЧСИ, за да може чрез продажбата да се погаси огромният кредит.

Само преди година, в началото на 2018, двойката очевидно се е чувствала финансово стабилна и чрез фирмата си двамата са инициирали проект за изграждане на плаващи понтони къщи за гости върху язовира. Техническият проект на плаващото съоръжение дори е предвиждал в плаващите къщи да има разположени сервизни помещения – малък кухненски бокс и тоалетна с баня. Идеята обаче пропада с настъпването на паричния крах. Освен атракционните плаващи къщи, Николай и Верджиния са искали да изградят и оборудват садкова инсталация, ала целият проект за риболовен туризъм пропада.

Настоящият търг ще приключи на 5 декември, а на 6-ти ще се отворят офертите на евентуалните желаещи да се сдобият с водоема.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния софиянец

    41 1 Отговор
    Този педофил Костов трябва да е в затвора.
  • 3 Хаджи хаджи Българин

    25 1 Отговор
    Поредната договорена схема за източване! 50% собственост! Малко вятър и нещата ще преминат в забавление! Както и утопията, за Швейцария на Балканите! Когато други имат у части, партийно или милиционерско в схемата, така се получава!

    Коментиран от #4

  • 4 Стефан

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хаджи хаджи Българин":

    Този израз да станем Швейцария на Балканите е първия предизборен лозунг на ДПС, да си признаем почетния председател на тази партия го постигна че и много бизнесмени от тази страна могат само да МЕЧТАЯТ за неговото богатство.
  • 5 Бай Тошо

    22 1 Отговор
    Това е държавен резерв, в случай на суша, само Демокрацията може така да се подиграва с българите а те милите да ръкопляскат
  • 6 Играчев

    12 2 Отговор
    Стария играч добре си е изиграл картите.. 567 хил. Кредит, а сега началната цена е с 30%по ниска... Банката че пие една студена :)

    Коментиран от #8

  • 7 Plovdiv

    15 0 Отговор
    Аз съм на 48 години, цял живот съм живял в Пловдив (даже докато бях в казармата), ама тия ги чувам за пръв път...
  • 8 Разбирачев

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Играчев":

    Да, ама не. Ако отвориш търговския регистър, ще видиш, че запора е за 65752, 98 лева.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Mmmm

    2 0 Отговор
    Те майка си ще продадът та вие тука някво езеро.
  • 11 Diushevadez4283

    1 1 Отговор
    CSI moge da predlogi I Balgaria za prodan s namalenie 99 na sto.