Last news in Fakti

14 Ноември, 2019 16:17 3 584 5

Държавите с най-щастливи хора

  • държава-
  • град-
  • щастие-
  • класация

От 2013 г. досега само с 2% се е увеличил делът на хората, които са щастливи

Държавите с най-щастливи хора - 1
Снимка: Shutterstock

Над 62% от гражданите на Европейския съюз (ЕС) на възраст над 16 години са били щастливи през 2018 г. От тях 14% са изпитвали непрекъснато щастие, а 48% - през последния месец към момента на допитване. 12% рядко изпитват това положително чувство, сочат данните на Eurostat.

Съпоставяйки данните с 2013 г., до делът на тези, които са щастливи се е увеличил едва с 2% - от 60% на 62%.

Най-щастливи са гражданите на Белгия, Холандия, Австрия и Финландия. Всеки трети от четири анкетирани заявява, че е чувствал щастлив през последния месец до провеждане на допитването.

В южните и прибалтийски държави процентът на хора, които изпитват щастие е по-малък – 31%. България също се нарежда в тази група с 35%. В Хървати и Литва делът им е съответно 42% и 45%. Еднакъв е процентът за Гърция и Румъния – 46%.

В Испания е регистриран най-високия процент, които са щастливи през цялото време – 29%. Друга държава с аналогичен процент е Латвия – 28%.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да да

    10 1 Отговор
    най щастливи сам, където тревата е легална - вижда се ясно 1

    Коментиран от #3

  • 2 Последния софиянец

    7 1 Отговор
    Тази статия е агитация за легализиране на наркотиците.
  • 3 Pompev

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "да да":

    Във Финландия Нивото на щастие зависи от водката в мл и % алкохол,
  • 4 Ако човек не е заобиколен от боклуци

    3 0 Отговор
    Навсякъде може да бъде щастлив...!
  • 5 Мнение

    1 0 Отговор
    В Северна Корея са най щастливите хора. Не съм виждал на друго място тълпа от 10 000души да се усмихва искрено и да изразява радост и щастие. Ако го правят по някакви други причини, значи са най-големите лицемери на света.