14 Ноември, 2019 17:05 3 156 3

Превръщат бивш военен обект в детски център

  • дупница-
  • кеч-
  • детски център

Той ще се намира на мястото на КЕЧ в Дупница

Бивш военен обект ще бъде превърнат в детски център. Това става възможно след като общината стана собственик на бившия КЕЧ в центъра на Дупница. Той се състои от няколко порутени сгради, разположени на терен от 13 декара, уточнява БНР. На мястото ще бъде изграден модерен младежки комплекс, за който има вече одобрен проект.

Няколко пъти Министерството на отбраната се опита да продаде имота. Купувачи обаче така и не се явиха. Преди няколко години КЕЧ-ът беше прехвърлен на Областната администрация в Кюстендил, но тя не осигури охрана, което доведе до разграбването му. Части от рушащите се сгради падаха върху тротоара и на платното с риск от инциденти за преминаващите покрай оградата хора.

Проектът на общината предвижда на мястото да бъде изграден младежки център. Той вече е минал експертно и обществено обсъждане. В момента се търси начин за финансирането му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Омг

    11 5 Отговор
    Превърнете го в затвор и пратете Гешев там...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кара Качанов

    1 0 Отговор
    Ще се отчете като поредна грешка, вместо да възстановят КЕЧ а и да вкарват ромите за две години да се научат на ред, занаят и български език