Last news in Fakti

6 Декември, 2019 20:35 2 562 4

„Златна виза” донесе над 5 млрд. EUR на Португалия

  • португалия-
  • златна виза-
  • инвестиции
„Златна виза” донесе над 5 млрд. EUR на Португалия - 1
Снимка: Shutterstock

Едва три други действащи програми „Златна виза” са събрали повече средства от 5-те млрд. EUR, които чуждестранни инвеститори вляха в кипърския бюджет. Това са британската Tier 1, канадската IIP и американската EB-5.

Португалската служба, която отговаря за връзки с чуждестранни инвеститори (SEF) е одобрила 64 нови молби за даване на гражданство срещу покупката на недвижими имоти през ноември 2019 г. 90% от инвестициите са от жилища и къщи, а 10% - от прехвърляне на капитали. В края на миналия месец общият обем инвестиции чрез програмата „Златна виза” е достигнал 4.95 млрд. EUR, което е исторически връх. Прагът от 5 млрд. EUR Португалия възнамерява да премине през следващите 4-8 седмици.

Най-голямата група инвеститори са китайците. На второ място са бразилците, а „бронзовият медал” е за турците. В ТОП 5 влизат още южноафриканците и руснаците.

За периода януари-ноември португалските власти са одобрили документите на 1163 кандидати и 2047 членове на техните семейства. Това е с 8% в сравнение със същия период на миналата година. Ръста в цените на имотите и покупката на по-скъпи недвижимиости компенсират по-малкият брой резиденти.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    5 1 Отговор
    РЕЗОН МЕДИЯ НАД 11 000.000лв.Парички е ПРИБРАЛА ОТ ЕВРОПРОГРАМА.И МОГА ДА ГО ДОКАЖА

    Коментиран от #2

  • 2 Голямото червено чудовище

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Коментар📝":

    Ем ади де, кво чакаш.
  • 3 Професор

    3 0 Отговор
    Понякога се чудя кой ви учи на джурнализъм. Не ви ли казват че не може статията да е за Португалия, но първите две изречения да са за Кипър; споменават се визи за още три страни и НИТО ДУМА за Португалия.
  • 4 мани мани

    1 0 Отговор
    т'ва е генерирана "новина" от тъп алгоритъм :) прости кодери, пф! даже изк. интелект не моа го нарека 'щоту такъв няма! има тъпи кодери и нищо повече! ботове скапани!