9 Декември, 2019 16:44 2 270 5

Лукс имот без интернет

  • лондон-
  • великобритания-
  • интернет-
  • луксозни имоти-
  • съд

Милионерът, купил луксозният апартамент, съди собственика на комплекса

Лукс имот без интернет - 1

Туристическият магнат и милионер Стивън Шалсън е купил луксозен апартамент в 30-етажната сграда Barbican в Лондонското сити през 2014 г. Отчитайки цената на имота – 3.88 млн. USD и насочеността на предходния собственик във високия клас имоти, купувачът е очаквал да получи съвършеното жилище. След като се нанесъл Шалсън с удивление разбрал, че не можа да си прекара Интернет. На милионерът му се наложило да остане без достъп до мрежата близо 1000 дни и да ползва Интернет на разположена в близост до апартамента библиотека или интернет кафене.

Сега разяреният милионер съди собственика на комплекса, в който се намира имота, като му иска сумата от 130 000 USD. Той обвинява компанията в нарушаване на договора и твърди, че собственикът не предоставя най-елементарни удобства. Heron Residences твърди, че достъпът до интернет в тристайният имот, придобит от милионера, не е бил записан като изискване в договора. Междувременно адвокатът на магната заявява, че като се отчете цената на апартамента не е било необходимо това условие да бъде вписано в договора като задължителен елемент.

Шалсън твърди, че отсъствието на елементарна връзка, каквато е интернетът, му е попречило на работата, тъй като не е имал необходимата скорост дори за изпращане и получаване на писма. В резултат, до 14 октомври 2016 г., той е трябвало да пътува до дома ва брат си, да ходи в близката библиотека или да отсяда в кафене, за да може да има интернет достъп.

Съдебното дело е насрочено за 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    12 0 Отговор
    аз съм любопитен относно причината поради която не може да си прекара интернет.
    30 етажна сграда, явно всеки апартамент струва кошница пари => надали ще е заради липсата на пари и скъпа оферта....
  • 2 Гост

    12 0 Отговор
    Да се обърне към нашите интернет досъвчици. Колко е да му пуснат един кабел!
  • 3 Ivan S

    6 1 Отговор
    dial-up през телефона? Или 20 гб за 3лв от А1?
  • 4 Глупости !

    5 3 Отговор
    Ще кажеш че нямат 4 G във Великобритания . Щом е дал такива пари за апартамент какво му е пречило да ползва мобилен интернет ?
  • 5 незнайко

    2 0 Отговор
    Това е най голямата "ТЪПНЯ " !!! Като се е раждал майка му е викнала линейката по ИНТЕРНЕТ !!!