Last news in Fakti

18 Декември, 2019 14:25 1 907 3

Хърватия – във фокуса на инвеститорите

  • хърватия-
  • цени-
  • жилища-
  • нвестиции
Хърватия – във фокуса на инвеститорите - 1
Снимка: Shutterstock

Придобиването на жилища в Загреб от страна на чужденци бележи ръст през последната година. За въпросния период цените на този тип недвижимости са се увеличили с 15%. Прогнозата на анализатори е, че стойността на квадратен метър жилищна площ ще остане стабилна през идните 12 месеца. Доходността от отдаване под наем също ще е висока.

„Основният проблем в Загреб е дефицитът на земя. Това доведе до спад във въведените в експлоатация имоти в пъти. През 2019 г. за въведени в експлоатация едва 10 жилищни сгради. Това обаче не пречи на големите предприемачи да реализират проектите си”, казва Анастасия Дариевич, мениджър на организацията Angelus Nekretnine и допълва, че заможните купувачи са активни на жилищния пазар на Загреб.

Пазарът на апартаменти и къщи се развива благодарение на ръста на хърватската икономика. В Загреб луксозните имоти започват от 300 000 EUR и достига стойности до 5 млн. EUR. Повечето клиенти избират имоти в ценовия диапазон между 500 000 EUR и 2 млн. EUR.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЗА РУСНАЦИТЕ НЕ Е ПРОБЛЕМ , А ЗА ЕС -АДЖИИТЕ ?????
  • 2 Тролл2

    0 0 Отговор
    Хърватия може, бегето не!
  • 3 дам

    0 0 Отговор
    В Загреб квадрата вече минава 2 хиляди евро
    Нещата са плашещи. Цените на имотите в много европейски столици растат с по 15-20 процента.
    В Прага вече, цените настигат тези във Виена и Берлин и има по 3 -4 хиляди евро за квадрат