Last news in Fakti

30 Декември, 2019 16:16 3 123 1

С 28 млн. EUR обновяват част от известен град

  • испания-
  • камп ноу-
  • барселона-
  • стадион-
  • инвестиция
С 28 млн. EUR обновяват част от известен град - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Проектът Espai Barça, който касае модернизирането на пространството около стадион Камп Ноу, получи „зелена светлина” от общинските власти на Барселона. Работите по обновяването ще започнат през първото полугодие на 2020 г. Инвестицията е на стойност 28 млн. EUR и тя ще бъде платена изцяло от клуб „Барса”.

Проектът включва облагородяването на 111 000 кв.м открити пространства, включително урбанизиране на улиците, разширяване на зелените пространства. Улиците ще бъдат ремонтирани и разширени, с цел подобряване условията както за автомобилите, така и за пешеходците. Ще бъдат направени и повече велоалеи.

Градският съвет на каталунската столица заяви, че ще продължи съвместната работа с футболния клуб по отношение на разширяването на подземните гаражи, в които се планира да могат да паркират 3200 коли, 1000 мотора и 700 велосипеда. Плановете включват и ремонт на Камп Ноу и строителството на дворец на спорта „Блауграна”, както и изграждането на три небостъргача, в които ще има офиси, хотели и магазини.

С 28 млн. EUR обновяват част от известен град


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валентин

    15 1 Отговор
    В София ако беше. тия пари само за криви тротоари и плюещи плочки нямаше да стигнат.