Last news in Fakti

30 Януари, 2020 11:11 12 073 7

Тук продават къщи за по 1 EUR - Януари 2020

  • италия-
  • таранто-
  • къща

Таранто предлага невероятна историческа атмосфера

Тук продават къщи за по 1 EUR - Януари 2020 - 1
Снимка: Shutterstock

Италианското градче с население 3000 души Таранто реши да се възползва от познатата схема за привличане на население – продажба на имот за 1 EUR. Първоначално общинските власти възнамеряват да продадат 5 къщи и при интерес да увеличат бройката им.

Чрез програмата властите искат да привлекат поне още 25 000 души – постоянни жители в историческия град. През XIX в. Техният брой е бил 40 000 души. За съжаление, голямата част от населението напуска града през 1975 г. поради лошото състояние на улиците и сградите. Изнасят се буквално цели семейства. Поради това сградите остават пусти. Друга причина – заводът за производство на стомана Ilva – се явява основен работодател на населението на Таранто. Властите обаче не искат повече градът да се асоциира с това производство и се насочват към подобряване на екологията на региона.

„Възнамеряваме да предприемем мерки, които ще спомогнат за развитието на Стария град. Вече имаме запитвания за покупка на имоти от Ню Йорк, Милано и Рим”, казва общинският съветник Франческа Вигяно в интервю за вестник Il Corriere della Sera.

Разбира се, бъдещият купувач на къща за символичната сума от 1 EUR, е само началото на разходите. Новият собственик ще трябва основно да ремонтира имота, което ще му струва няколко десетки хиляди евро. Отделно ще трябва да платят данъци и такси, които плаща всеки купувач на имот в Италия. Също така купувачът поема ангажимента да живее в къщата. Изискването е свързано с цел да се избяга спекулативния елемент – т.е. покупката на къщата, ремонтирането ѝ и след това продажбата ѝ на по-висока цена.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванушка

    28 10 Отговор
    Че защо да не си купим къща там. Животът ще бъде със сигурност по хубав от този в България.
  • 2 Miroslav Dimitrov

    17 12 Отговор
    Бягайте там българи
  • 3 Адолфо

    18 1 Отговор
    Купете си бедни българчета, 20 000 италианци от там измряха от рак причинен от най-голямата леярна в Европа! Таранто ви очаква. Добре дошли,а и да им ремонтирате старите къщи- няма да е зле!
  • 4 Wikipedia

    2 1 Отговор
    Та̀ранто (на италиански: Taranto, на местен диалект: Tàrde – Тарде) е крайбрежен пристанищен град и община в регион Пулия, Южна Италия. Градът е административен център на едноименната провинция Таранто.

    Той е важен търговски и пристанищен град. По името му се нарича Тарентският залив. Населението му е 191 848 жители към 30 ноември 2010 г.
  • 5 Без пари да и дават

    3 3 Отговор
    Нища..! Южна Италия е равно на махалата...!
  • 6 антиеколог

    2 0 Отговор
    Ако позволите на лудите еколози да ви затворят завода, тогава хората напускат града, а къщите почват да струват по 1 евро! Либералната икономическа политика съсипа Запада, като цяло и направи Китай световен икономически лидер. Тъпанарите от Западна Европа и САЩ слушаха сладки приспивни приказки за световен мир, чиста околна среда и мръсни заводи, и изнесоха 200 годишните си заводи в Китай, Индия и околните им страни и сега са промишлени джуджета, които внасят всичко отвън. Хората които създадоха промишлената цивилизация я подариха на другите и се готвят само да умрът!
  • 7 шоп навитак

    1 1 Отговор
    Я че си купим! Снощи съм изпил само две ракии и ми останаа два лева и довечера тръгвам за Ботушо да си купим къща!