Last news in Fakti

27 Юли, 2020 14:50 5 343 20

Окончателно спряха строежа на комплекс на Божков

  • nove homes-
  • строеж-
  • софия-
  • комплекс-
  • проект-
  • васил божков

Осемте сгради трябваше да бъдат построени на бившия терен на „Балканкар”

Окончателно спряха строежа на комплекс на Божков - 1

След проверка, възложена от Върховната административна прокуратура (ВАП), началникът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) спря изпълнението на всички видове строителни и монтажни работи на част от строеж (8 броя сгради) от комплекса Nove Homes в София на основание Закона за устройство на територията (ЗУТ). Спирането на строителството е след извършена проверка по документи и на място в изпълнение на разпореждане на ВАП от 08.06.2020 г. , когато началникът на ДНСК и главният архитект на гр. София са сезирани да извършат незабавна такава на законността на реализираното строителство в посочения комплекс, състоящ се от жилищни сгради с цел продажба.

Проверката на строежа е извършена от служители на ДНСК на 15.06.2020 г. и 13.07.2020 г. в присъствието на представители на лицето, упражняващо строителен надзор и на строителя, и по документи в Направление „Архитектура и градоустройство“ (НАГ) - СО.

При проверките е установено следното:

- В одобрените инвестиционни проекти по част „Архитектура“ липсват предвидените във влезлия в сила Подробен устройствен план (ПУП) едноетажни междинни връзки между сградите на комплексното застрояване съгласно Наредба № 7/22.12.2003 г. за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони. Между осем сгради в комплекс Nove Homes е предвидено разстояние, значително по-малко от изискуемото съгласно закона. Така например, между две от сградите е предвидено разстояние от 3.00 м, вместо нормативноустановеното разстояние – в случая 21.40 м, представляващо височината на лежащата сграда.

-  При проверката, извършена от служителите на ДНСК на място на 13.07.2020 г., е констатирано, че строителните и монтажни работи на горецитирания строеж се извършват и не са завършени, за което е изготвен и снимков материал.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1345

    33 1 Отговор
    Скоро ще стане страшно

    Коментиран от #5

  • 2 ФАКТ

    18 26 Отговор
    Шефа на ФИГУРАНТА го е загазил здраво,..затова и Фатмака е изпаднал в ужас ,че ще отнесе.. Бахура
  • 3 Мунчо

    73 6 Отговор
    Много сте бързи, за Алепу сигурно няколко години ще ви трябват....... Мафия
  • 4 Жоро

    27 77 Отговор
    Герб са единствени които правят нещо за България докато управляват - при другите само разграбване и обедняване. Колкото и да не ви се вярва - това са фактите. Герб са за народа, а тия фейсбукарчета и платени провокаторчета от Божков - те проасто не знаят какъв автогол искат да си вкарат.
  • 5 Протестъра

    22 5 Отговор

    До коментар #1 от "1345":

    Да не би да спират и КЕШа от Дубай?
  • 6 да де

    73 2 Отговор
    Хе-хе ще ме разплачат от смях! Защо винаги когато някой "бизнесмен" изпадне в немилост започват да му откриват нарушенията, а иначе да този момент всичко си е било по мед и масло.
  • 7 Боко закрилника на етническия пир

    52 1 Отговор
    Важното е че на "Росенец сарай" всиячко е точно !
  • 8 Гост

    41 2 Отговор
    А с комплексите на доган кога ще се занимаете?

    Коментиран от #11

  • 9 БСП за България и Радев

    5 24 Отговор
    Как смеете да пипате имането на Васил Божков! Бъдещият президент на България!? Господин Божков е бележит българин, съвременния апостол на свободата! Левски! Като изметем всички, ще те върнем г-н Божков и знаем че ще спасиш България. Та ти си милиардер за Бога
  • 10 Ицо

    23 1 Отговор
    Череп, пусни как Шехерезада ти прави тръба. Пусни как Горанов го прави с девойката. Как й дава ценни указания. Пусни клипчетата
  • 11 Жоро

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Тях не смеят и да ги снимат дори
  • 12 Годт

    11 0 Отговор
    Артексите кога ще ги спирате че са по грозни и по населени от ЕПК

    Коментиран от #16

  • 13 чекмедже 2

    7 0 Отговор
    затова трябва да ходят колкото може по -бързо,защото всичко в съдебна система и прокуратура е в угоду на някой,само и не в името на народа..гнили ябълки..МУТРИ И МАФИЯ ОСТАВКА!
  • 14 Георги

    11 2 Отговор
    300 души работещи там и техните семейства остават без доходи.
    Тях удариха чиновниците.Както и повече от 200 семейства,закупили жилища в комплекса.

    Коментиран от #17

  • 15 гост

    6 11 Отговор
    Браво Бойко смажи ги!
  • 16 леля ти

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "Годт":

    Те станаха много бързи, но явно са много объркани проверяващите. Незаконно строителство се спира или събаря още от самото начало. Защо спаха до сега и не видяха какви нарушения се правят? Контролните органи са спали години и когато се стигне до дело отново държава та ще е виновна и ние ще плащаме. Престъпна безотговорност!
  • 17 Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Георги":

    Кой нормален купува имот свързан с Брендо, Черепа и тн?
  • 18 Акт 16

    5 1 Отговор
    Как се е строил този комплекс досега , щом има нередности ? Кой е дал разрешителните ? Хората от Шайката в Общината ли ? Бойковщината мачка и гази здраво своите противници !

    Коментиран от #19

  • 19 lupi67

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Акт 16":

    Много си прав. Тук проблема не е в "Нове" на Божков. Тук проблема е в контролните държавни органи дали разрешението за такъв проект. 100% под одобрителните документе има подписи на лица от различни държавни институции. Проблема е се решава толкова просто: Строежа продължава защото разрешението е вече дадено, но държавните контролни служители които са одобрили проекта трябва да бъдат съдени и осъдени и да лежат в затвора. Същото важи и за некачествените магистрали и за Росенец и...... Просто в момента контролните държавни органи обвързани с разрешенията по такива проекти нямат никакъв страх че могат да бъдат подведени под съдебна отговорност и да лежат в затвора заради подписите си.
  • 20 Разум

    1 0 Отговор
    30г. преход и не се научиха, че всяко жилище трябва да има поне 2 парко места, а комплекса плюс 15% допълнително парко места за гости на живущите.
    Къде във Варна има една улица на свят?

    Нашенците с капаци, всичко знаят и все неуредици строят.