14 Април, 2021 13:55 7 108 13

Вдигната е възбраната върху жилищните сгради на Васил Божков

  • nove homes-
  • кпконпи-
  • решение-
  • васил божков

Решението е на КПКОНПИ

Вдигната е възбраната върху жилищните сгради на Васил Божков - 1

КПКОНПИ прие решение незабавно да бъдат подадени искания до Софийски градски съд за отмяна на допуснати обезпечителни мерки - възбрани по отношение на всички 14 многофамилни жилищни сгради в комплекс Nove Homes. Решението е мотивирано с достатъчната обезпеченост на претенциите по отношение на Васил Божков и свързаните с него търговски дружества, както и с това, че с наложените възбрани върху сгради и права на строеж, собственост и понастоящем на „Нове хоумс“ АД, на практика се засягат интересите на близо 250 лица, които са сключили предварителни договори за придобиване на жилища и са заплатили значителни суми на акционерното дружество.

На 10 март 2021 г. бе публикувано съобщение до медиите, че по отношение на поземлен имот, ведно със строящите се върху него жилищни сгради, са наложени обезпечителни мерки /възбрани/ с определение на Софийски градски съд от 01 октомври 2020 г. То е постановено по искане на Комисията, с оглед образувано производство по реда на ЗПКОНПИ срещу Васил Крумов Божков.

Определението на СГС е потвърдено от Апелативен съд – София и е влязло в сила, като жалбата на „Нове Хоумс“ АД е приета за неоснователна. Още тогава бе изразена готовност от страна на Комисията да разгледа всяко искане на лица, които твърдят, че с наложените възбрани са засегнати техни имуществени права, с оглед сключени предварителни договори и извършени плащания към „Нове Хоумс“ АД.

Доказателства в тази насока /поне сключени предварителни договори/ не бяха представени от акционерното дружество, въпреки осигурената възможност за това. В периода 30 – 31 март 2021 г. последва представянето им с отделни искания от множество лица, които са сключили с „Нове Хоумс“ АД предварителни договори за закупуване на жилища, като са заплатили и съответни суми на дружеството за това. На 07.04.2021 г. ръководството на Комисията проведе и среща с представители на тези граждани.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо

    58 3 Отговор
    бяха грозните панаири ?

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 България

    43 12 Отговор
    Божков премиер и прокурор
  • 4 Хубу жилищата ще оправят

    47 5 Отговор
    Ами какво правим с колекцията??
  • 5 Реалист

    30 11 Отговор

    До коментар #1 от "Защо":

    Абсолютно. И за малките деца в детската градина на сина ми бе ясно че господин Васил Божков е чист и почтен бизнесмен, математик. Завършил НПМГ и СУ, ФМИ с отличие. Направи хиляди българи щастливи с билетите.

    Коментиран от #7

  • 6 който плаща той поръчва музиката...

    33 7 Отговор
    личи си кой е по-богатия ония идиоти имаха властта да постъпят изключително тъпо по мутренски но божков показа че той е много по-богат от тях и си плаща навсякъде така че скоро ще се обърнат нещата срещу хунтата и тогава ще има свинско за народа и толуп под земята за пример!!!
  • 7 имаш малко познание но малко

    21 9 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    че е математик и то отличник няма спор че е образован да но че е почтен и чист бизнесмен е много много далече от изтината!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Реалист

    21 4 Отговор

    До коментар #7 от "имаш малко познание но малко":

    Нали минаха проверките? Чист е като девствена перничанка. Сега може да осъди България за милиарди, но няма да го направи, защото е истински патриот

    Коментиран от #9

  • 9 пешо

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    ся, как вързахте чистотата с девствеността, не ми стана много ясно. нещо като оня старшина, който свързал времето и пространството ще да е.
  • 10 нако

    15 3 Отговор
    Всичко беше ясно още от самото начало !!! Пловдивският пеликан и мазния каскет изпълниха поръчката на тиквата и елиминираха от из-
    борите Божков !!! Обаче , както обикновено става му изписаха веждите и му вдигнаха в небесата рейтинга !! Значи , Божков обърна мача , както се казва !!! Така , ама не се казва кой ще плаща ???!!! Или то се знае пак НАРОДА !!! Писна ни вече , пилна конфискация на
    имането на Тиквата и неговите подгъзници и у ЦСЗ при ЛИКТОРАТА !!!
  • 11 Кашичка

    4 6 Отговор
    А защо тези купувачи не са представили предварителните си договори за покупка в съда когато е поискано?Искат отмяна на възбраната без да представят доказателства,съответно решението влиза в сила и чак след месец се появяват граждани със сключени договори.Комисията не е отказала преразглеждане ,обаче тези номера са плоски.Да не би да са нагаждали договори цял месец или преработвали да са издържани юридически?
  • 12 И какво стана

    5 0 Отговор
    Оказа се, че са блокирани апартаменти на бая влиятелни хора в държавата. Изчака се малко и хоп може да си ги вземете ама кой ще ги дострой?
  • 13 незнайко

    2 0 Отговор
    Доказателства в тази насока /поне сключени предварителни договори/ не бяха представени от акционерното дружество. СЛЕД ТОВА В СТАТИЯТА !!! В периода 30 – 31 март 2021 г. последва представянето им с отделни искания от множество лица. ИМА ИЛИ НЯМА ДОГОВОРИ ???