Last news in Fakti

29 Август, 2020 09:21 4 036 6

Държава отдава под наем стотици острови

  • китай-
  • острови-
  • наем-
  • ляонин

Повечето са разположени в китайската провинция Ляонин

Държава отдава под наем стотици острови - 1

Стотици китайски острови, повечето от които са разположени в североизточната провинция Ляонин, се отдават под наем. Цената е 53 USD/дка на година, или 535 USD/ха и въпреки, че са държавна собственост могат да бъдат отдавани под наем на физически лица. Наемът зависи и от редица други фактори. Сумата от 535 USD/ха е най-ниска, като островът не предлага никакви екстри или това е остров с най-нисък ранг от шестте възможни. Ранговете са на база социално-икономическо развитие на острова. С повишаването на ранга на острова, се повишава и неговият наем.

Определящ фактор за цената е и за какво ще се използва островът. Ако е за туризъм, селско стопанство, риболов и други.

В Ляонин има 633 острова. от тях 44 са населени, а останалите 589 са необитаеми.

Бъдещият наемател трябва да представи цялостна концепция за развитие на острова, който иска да стопанисва, както и план за опазване на околната среда.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    3 5 Отговор
    много скапо и транспорт нияма дотам
  • 2 Чонкин

    20 1 Отговор
    Ай ше съберем пари -един за гешев един за баце и по две козички ще им вземем
  • 3 дрт прч

    7 0 Отговор
    ТО ДОБРЕ ЧЕ НЯМАМЕ И НИЕ ТАКИВА ОСТРОВИ, ДО СЕГА НЕ ПОД НАЕМ, НЕ ДА ГИ ПРОДАДАТ А НАПРАВО ЩЯХА ГИ ПОДАРЯТ НАШИТЕ ОБИЧАНИ УПРАВЛЯВАЩИ
  • 4 Барба Ганьос

    6 0 Отговор
    Е , па язе си имам бе.
  • 5 Направо там

    7 1 Отговор
    Предлагам нашата шайка управляващи да им наемем един остров 4-та категория и да ги пратим направо там с по една мотика, една овца и една мисирка да развиват стопанство. Ще си спретнат и един ОВОС, нали са специалисти по тия неща, да си основат държава под наем и да си развиват герберасията там.
  • 6 ГЕРБ НА БОКЛУКА

    4 1 Отговор
    ГЕРБ В ЗАТВОРО