Last news in Fakti

1 Септември, 2020 13:37 3 263 4

Пазар, който процъфтява

  • сащ-
  • жилища-
  • ипотечен заем-
  • жилищен кредит-
  • лихва

Имотите в САЩ се изкупуват като "топъл хляб" заради евтини ипотеки

Пазар, който процъфтява - 1
Снимка: Shutterstock

Продажбите на нови къщи в САЩ през юли достигнаха най-високите си нива от декември 2006 г. Причината е, че все повече американци се възползват от исторически ниските лихви по ипотечните заеми. Продажбата на жилища на едно семейство отчитат ръст от 13.9% до 901 000 единици на година с отчитане на сезонните колебания. Средната цена се е повишила със 7.2% до 330 600 USD спрямо юли 2019 г.

По данни на Агенцията по вписвания, сезонно коригираната оценка на броя на нови жилища за продажба в края на юли е 299 000 единици. Най-силен ръст на продажбите се отчита в Средния Запад – 58.8%, до 127 000 единици. Продажбите на североизток са спаднали с 23.1%, до 40 000 единици.

Летният бум при продажбите в най-голяма степен е продиктуван от ниската цена на ипотечните заеми и отсъствие на достатъчно количество имоти на първичния пазар. Лихвите по жилищните заеми отчитаха спад през юли, който продължи и през август.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 канчока

    5 0 Отговор
    Те лихвите добре са евтини, ама са си лихви все пак.
    Какво ще прави "щастливия" новодомец, когато му кажат ,че е останал без работа по някаква прична?! А причини в САЩ в момента са колкото искаш. Бунтове, измислени вируси и изолация и т. нт.
  • 2 Любопитно

    0 0 Отговор
    В България кога ше процъфти бизнеса ?
    Проблем ли е случаен човек от България да има не малък, не среден, а голям бизнес в България ?!
  • 3 Гост

    1 1 Отговор
    И тука теглиш кредит и купуваш,какъв е проблема
  • 4 Мммм

    0 0 Отговор
    Дали ще е така като им смъкнат защитата срещу неплатени кредити следващия месец?