Last news in Fakti

18 Септември, 2020 14:43 3 659 3

Пенсионери оживяват имотния пазар

  • дубай-
  • оае-
  • пенсионери-
  • цени-
  • жилища-
  • програма

Дубай привлича чуждестранни инвеститори по нов начин

Пенсионери оживяват имотния пазар - 1
Снимка: М. Богданова ©

Анализатори и строители са на мнение, че дубайският пазар на недвижими имоти ще получи значителен тласък благодарение на новата програма за получаване на гражданство чрез покупката на имот. Според тях, на пазара трябва да се появят специализирани програми, насочени към пенсионери. Едно от условията за получаване на пенсионна виза е кандидатът да е инвестирал минимум 550 000 USD в жилище или къща.

В арабското емирство живеят 170 000 имигранти на възраст над 55 години. А 12% от населението на Дубай е на възраст между 45 и 54 години и наближава пенсия. В същото време имигрантите представляват 92% от населението на емирството, сочат данни на Дубайския статистически център.

"В случай, че поне 10% от тях отговарят на един от критериите за получаване на виза, то това би породило търсене на поне 10 000-15 000 имота. В момента, в който програмата за пенсионна виза бъде пусната в действие, диапазонът на търсене ще се разшири. За пенсионерите от Северна Европа или САЩ, които обикновено прекарват своите "златни години" на слънчевото Средиземноморие или във Флорида, сега има опция да изберат Дубай", коментира ръководителят на агенция ValuStrat Деклан Кинг.

Най-атрактивни за клиентите пенсионери ще са имоти, които имат "изгодно разпределение, бърз достъп до качествени медицински услуги и отлична авиационна връзка".

Старческите домове са още една област от пазара на недвижими имоти, която може да започне активно да се развива, когато пенсионерите започнат да се заселват в ОАЕ, предполагат брокерите.

Предприемачите са съгласни, че Дубай ще се превърне в най-привлекателното емирство за пенсионери, отчитайки големите му възможности за осигуряване на забавления и добрата въздушна връзка с останалата част на света. Другите емирства, най-вече Абу Даби и Рас ал Хайма, са с по-добри цени и се явяват отлична конкуренция на Дубай.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    10 0 Отговор
    Чакам следващите 50 лева към пенЦията и хуквам тук нЕма живот.
  • 2 Бат Бойко нощния бандит

    9 1 Отговор
    Ще пратя всички български пенсионери в Дубай при Божков.Да ми се махнат от главата.Една нахалница с 186 лв пенсия легнала за дузпа пред Парламента и не ще да става.От какво е недоволна!?
  • 3 Истина. Е

    5 1 Отговор
    А тук тиквата е подложил на геноцит целият народ