Last news in Fakti

11 Ноември, 2020 17:52 2 158 4

Промениха статута на исторически имоти

  • правителство-
  • решения-
  • статут-
  • имоти-
  • промяна

Те се намират в област Монтана

Промениха статута на исторически имоти - 1
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне за управление на археологическа недвижима културна ценност „Антична и средновековна крепост „Калето" - публична държавна собственост, на община Монтана, област Монтана за срок от 10 години. Предоставянето на имота на общината ще допринесе за обогатяване културно-историческото наследство на местно ниво, ще подпомогне популяризирането на недвижимата ценност и превръщането ѝ в съществен фактор за разширяването на културния туризъм на местно ниво. Дейностите, свързани с опазване на културната ценност и осъществяването на други научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство от Регионален исторически музей - Монтана.

С решение на правителството на община Правец се предоставя собствеността върху имоти - частна държавна собственост, намиращи се в местност „Садовица", с. Манаселска река. Имотите са с обща площ 1 708 кв. м, с начин на трайно ползване за движение и транспорт, и попадат в границите на общински обект от първостепенно значение. Те ще се използват за аварийно-възстановителни работи на свлачищен участък по пътя Калугерово - Видраре - Джурово - с. Манаселска река, община Правец.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иван

    2 0 Отговор
    Промниха какво значи?
  • 3 Ваньо

    2 0 Отговор
    Значи заспала Гана на мегдана.
  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    И стана работата имало едно време Калето.