Last news in Fakti

14 Февруари, 2021 09:21 3 052 10

Ръст в търсенето на имоти за милиони

  • сащ-
  • жилища-
  • къщи-
  • цени-
  • поскъпване

Исторически темп на поскъпване в САЩ

Ръст в търсенето на имоти за милиони - 1
Снимка: Shutterstock

Търсенето на жилищни имоти на цена над 1 млн. USD продължава да расте и в началото на текущата година. Над 10% от търсенията на жилища в специализирания сайт Rеdfіn са именно такива скъпи имоти. За сравнение, през януари миналата година този процент е бил 8.5%.

Цените на жилищата като цяло растат с най-бързия си темп откакто се води статистика за тяхното движение. Основната причина са ниските лихвени проценти, които също достигнаха исторически нива. С 15% са поскъпнали еднофамилните къщи, достигайки средна цена от 315 000 USD през четвъртото тримесечие на 2020 г. Най-силно е поскъпването в североизточната част на САЩ – 21%.

„Само допреди няколко месеца всички жилищни имоти на цени над 1.5 млн. USD щяха да стоят дълго време на пазара преди да намерят новия си собственик. Дopи в диaпaзoнa oт 2 млн. USD дoмoвeтe ce пpoдaвaт пpeз пъpвaтa ceдмицa, в ĸoятo ca oбявeни“, казват експерти от aгeнциятa зa нeдвижими имoти в Cиaтъл Rеdfіn Вlіѕѕ Оng.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ръгача

    0 6 Отговор
    Аз съм милионер и ръгам последния софиянец в луксозното ми имение.

    Коментиран от #3

  • 2 САЩ

    7 2 Отговор
    Там почти всички живеят под наем, дреме им за цените на имотите.

    Коментиран от #6

  • 3 бл.134 в Зап. парк

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ръгача":

    Обещано от ФЕД .
    Дано поскъпнат с 1000 процента
  • 4 Спящ с шкафче

    6 0 Отговор
    В малка част има милиони от вросредства и от нашите данъци . Те не искат вие да сте добре, а да запазят тази власт . Бойко иска да не го съдят и да запази откраднатото.
  • 5 Павел Пенев

    6 1 Отговор
    И нашите реклами са копирани от американските в смисъл, че се търси точно това което никой не търси.
  • 6 987

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "САЩ":

    Това което пишеш ти са пълни глупости.Къде се обаждаш като бъкел не знаеш ? В САЩ близо 70% от населението живеят в собствени жилища,а в държава като Русия например 80%.Разликата не е голяма.Точно такива имоти ,ако американците не могат да си ги позволят,то никой друг не може ! В САЩ има близо 20 милиона милионера ,докато в Русия са има няма 200 хиляди.Държави в които хората живеят предимно под наем са Швейцария ,Англия,Франция и.т.н

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Гост

    3 0 Отговор
    Мимеее, Миме.... Статиите ти се четат от хора, които търсят имоти от 50 до 100 бона. Няма ли да почнеш да пишеш за тях, най-сетне? Тия, които търсят имот за милиони, не са чували за този сайт.
  • 8 Русенец

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "987":

    Най-високият home ownership процент в САЩ е бил около 2005 г - 69%. Най-нисък е бил през ВСВ - 50%. През 1965 г е бил около 63%. Докъм 1980 г се качва почти до 66%, но после пада леко, и към 1990 г е около 64%. Днес този процент е около 65,5%. Само за сравнение: в България днес този процент е 84%.
  • 9 Русенец

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "987":

    Искам да кажа, че днес процентът на хора със собствени жилища в САЩ е по-близо до състоянието им през ВСВ, отколкото до нивата на съвременният българин.
  • 10 навигатор

    0 0 Отговор
    Това е резултата от наливането на пари в икономиката и "помпането" на акциите, със сигурност маса народ направи пари от "въздуха" от акции на на тесла и ред други знайни незнаъни компании, които нарастнаха в някои случа десетки че и дори стотици пъти....