Last news in Fakti

19 Февруари, 2021 10:26 10 368 13

Когато строителите се "престараят"

  • русе-
  • улица-
  • наводнение

Блок в Русе се наводнява всеки път след дъжд

Жилищен блок в Русе се наводнява при всеки дъжд и снеготопене. Една от причините е "престарал" се строител, който положил слой върху слой, асфалт върху асфалта по Придунавския булевард в града. Така нивото на пътя е станало по-високо от тротоара, а при всеки по-силен дъжд, водата се изсипва директно в основите на блока, създавайки опасност от пропадането му. Следите от наводненията личат по стените на входа. Жителите на блока споделят, че често се налага да го пребоядисват.

Проблемът се появява след реконструкция на булевард "Придунавски". При тези дейности пътят е вдигнат с около 20 см по-високо от тротоара, а тротоарът е около педя по-висок от входа, уточнява БНТ. Така се събира вода, която няма къде да се оттича. Отводнителните канали са асфалтирани.

Подходите към гаражите в блока са разбити, тъй като мястото пред блока е използвано по време на реконструкцията на булеварда, за преминаване на тежки машини и камиони.

Обещания от кметството за решаване на проблема жителите са получавали многократно, но до момента нищо не се е променило.

Заместник-кметът на Община Русе Магдалина Илиева заяви, че вследствие на недобро изпълнение на реконструкцията на булеварда пред блок "Москва", нивелетата на пътя е повдигната. Това изисква изготвянето на проект за нова нивелета и да се предвиди отводняване на пътното платно. Илиева увери, че в бюджета за тази година е предвидено изработването на проект за този ремонт и през следващата година той ще бъде изпълнен.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    31 1 Отговор
    Егати абсурда.......и това не е от вчера, а сега са получили поредното обещание........!

    Коментиран от #6

  • 2 Перо

    35 0 Отговор
    И за това е имало обществена поръчка с процедури и изисквания.Накрая и безобразието е платено,а рушветите са отишли по веригата и формално ремонта е извършен и парите са усвоени! Виновни няма! Сега ще има нов ремонт на ремонта с нова обществена поръчка и нов рушвет!
  • 3 Пурко

    17 0 Отговор
    Важното е че откраднахме парите по стария проект, а сега точим зъбки и по новия да бачкаме по същата схема!
  • 4 Azz

    9 2 Отговор
    дотогава блока ще падне...има блок има проблем-няма блок няма проблем...ГРОБ добре са научили урока
  • 5 Русенец

    9 1 Отговор
    Значи, допреди да разбутат пътя блока си е бил ОК. Като го разбутали и почнал да се наводнява. Значи не строителя на блока се е престарал, а ремонтьорите на пътя са се ос-али. Има да чакате на нашия да вземе отношение...... Той само виси по цял ден у фейса, да си защитава заплатата, и да обяснява, с колко нищоправене я е заслужил, седмица след седмица.
  • 6 Русенец

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    И пред кметските избори русенци получиха обещание, че щяло да има борба с фирмите/замърсители на града, но след изборите се оказа, че пак бабите с печките ще бъдат глобявани затова, че са бедни. А заводите получиха индустриална зона с променен статут на ЧПЗ, че да си работят необезпокоявани от никого.
  • 7 Верно ли?

    3 3 Отговор
    Кви са тия простотии бре?Нещо за положена хидроизолация в основите на блока?
  • 8 Бар

    5 0 Отговор
    От когато Циганите ни строят пътищата и блоковете...... Така ще бъде, ние ги интегрира е и те ще ни интегрират по мангасарски. Няма да се оплакваме
  • 9 Колю Фичето

    3 1 Отговор
    Евала на кметицата!!!До 2-3години ще оправим работата.-“Сега се строят магистрали,ко ме занимавате с глупости”.
  • 10 Миро

    7 4 Отговор
    Нали искахте демокрация и банани по магазините целогодишно,сега няма да ревете
  • 11 :D :D :D

    3 0 Отговор
    Ми че то и в софи няма сух бе.Спомням си един оглед на подземния паркинг.Имаше мосчета от греди по които минавахме.А на средата на паркомястото имаше колона.Брокера ми показваше разкошен имот.А на раздява като излизаше от колата ми намигна и са хубав коментар на цената.А аз просто исках да си се прибера и повече никога да не отварям обяви. Така и направих.
  • 12 Димитър

    7 0 Отговор
    Това е нищо в община Братя Даскалови с.Мирово изграждат улица на 0,7 метра от домовете на хората като заравят отводнителните канали повдигат нивото също така забравят да подменят питейната канализация до момента има три спуквания на тръбопровода от 1972 г но ударно трябва да се усвояват средства такива са ни управниците
  • 13 User

    1 0 Отговор
    Гербостроене = ремонт на ремонтирания ремонт!