Last news in Fakti

7 Януари, 2013 11:21 2 536 0

Силно сегментиране на имотния пазар във Финландия

  • финландия-
  • цени-
  • поскъпване-
  • поевтиняване-
  • жилища

Интересна картина се наблюдава на пазара на недвижими имоти във Финландия към края на изминалата година. През декември в някои райони като Южна Карелия например, цените на имотите от вторичния пазар спаднаха с 11% на годишна база. По-евтино се предлагаха жилища и в други части на страната.

В Кюменлааксо, Лапландия и Похянмае се наблюдаваше точно обратната тенденция. Там имотите за разглеждания период поскъпнаха с 11%-13%. В столицата Хелзинки цените на жилищата отчетоха ръст от 4%. Причината за силно увеличение на цените в някои градове, а в други – силен спад, се дължи на силната концентрация на клиенти в определени части на страната.

През изминалата година къщите във Финландия поевтиняха средно със 1.4%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА