Last news in Fakti

14 Май, 2021 10:37 2 350 7

Поредно застрояване на зелени площи

  • пловдив-
  • смирненски-
  • зелени площи-
  • протест-
  • застрояване

Адресът е пловдивският квартал "Смирненски"

Жители на Пловдив - на протест. Причината e строеж на блок в зелените площи между жилищните сгради. Жителите на пловдивския квартал „Смирненски” се събраха на място, за да спрат процеса. Те твърдят, че е строежът е незаконен и че площта е със статут на „зелена площ”.

„Живеем тук от 50 години. Тези дървета са засадени от съседите. Ние сме се грижили за тях. Вчера открихме заграждения, не сме уведомени, нито че теренът е отчужден, нито че тук ще има строеж”, заяви жена, която живее в близост, цитирана от Нова Телевизия.

Жителите на квартала ще внесат сигнал до ДНСК, РДНСК и прокуратурата. Кметът на район "Западен" заяви, че започва проверка по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    12 0 Отговор
    Гешев сигурно е "решил проблема" и в Пловдив . Защото помним как бе отстранена Иванчева, която пречеше на презастрояването на Младост.

    Коментиран от #2

  • 2 Да бе

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    Пречела! Пречеше на тези които не и плащат по 50 евро на квадрат! Пари който обикновените хора и плащаха през продажната цена. По нейно време се строяха 100-ци хиляди РЗП в район Младост. Представи си колко е гушнала. Тя и от Гаранти коза си искаше. И с други собственици на терени в района съм говорил и са ми разказвали колко арогантно е държала всичко на "трупчета" докато не си платиш! Тази се уреди до девето коляно, а балъците още я смятат за светица ;-)
  • 3 Мнение

    7 0 Отговор
    Сигурно има "законен" собственик и "не могат" да оспорят "правото" му на строителство от общината.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Голям Слон

    8 0 Отговор
    Това е бедата в България - законно почти никога не означава законосъобразно..Два различни термина са това. И докато се дават законни строителни разрешения за обекти със сто апартамента и двайсет паркоместа, нищо в нашата Родина няма да е нормално. Някой прибира парите под масата, издавайки уж законен документ, понеже е овластен, а всички после усещаме негативите от незаконосъобразните законови актове.
  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    Конституция на Република България
    .............................
    ........................................

    Чл. 17. (1) Правото на собственост и на наследяване се гарантира и защитава от закона.
    (2) Собствеността е частна и публична.
    (3) Частната собственост е неприкосновена.
    (4) Режимът на обектите на държавната и общинската собственост се определя със закон.
    (5) Принудително отчуждаване на собственост за държавни и общински нужди може да става само въз основа на закон, при условие че тези нужди не могат да бъдат задоволени по друг начин и след предварително и равностойно обезщетение.
    -------------------------
    ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ, ОСВЕН ДА ПРАВЯТ ВСЕВЪЗМОЖНИ СПЪНКИ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ, ЗА ДРУГО НЕ ГИ БИВА....
  • 7 Димов

    2 0 Отговор
    Трябва да има закон, между всеки два блока да има поне 3000 м2 зелени прощи.