Last news in Fakti

14 Юни, 2021 14:36 1 812 0

Актуалните въпроси в строителството и иновациите

  • архитектурно-строителна седмица-
  • иец-
  • изложение

Акцент в съпътстващата програма на Архитектурно-строителна седмица

Актуалните въпроси в строителството и иновациите - 1

Международна конференция за дигитализацията и кръговата икономика, кръгла маса за сградните паспорти, иновативни продукти. Това са някои от акцентите на съпътстващата програма на изложение Архитектурно-строителна седмица, което ще разгърне професионалната си платформа от 16 до 19 юни.

Изложението ще предостави възможност отново за срещи на живо с представители на компании от различните сектори на бранша. Организаторите насърчават онлайн регистрацията за посетители като част от пакета мерки за здравна сигурност. Всеки може да се регистрира онлайн през сайта www.buildingweek.bg, получавайки право на свободен достъп до всички изложбени площи и съпътстващи събития.

В следващите редове ще разберем повече за съпътстващата програма.

Ден 1

В кръгла маса на 16 юни, посветена на сградните паспорти, се включват експерти от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), Българска Асоциация за изолации в строителството (БАИС), Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), Камара на архитектите в България (КАБ). В събитие, което организира, БАИС ще представи Ръководство за проектиране и изпълнение на хидроизолационни системи на сгради и съоръжения. А FROTCOM BULGARIA ще даде подробности, с какво могат да бъдат полезни системните ѝ решения при управлението на автопарка.

Качество и проектиране

Качеството в съвременното проектиране е акцентът на семинар на 17 юни, организиран от КИИП. BAU Academy провежда събитие, фокусирано върху комуникационната и маркетинг платформа за въвеждане на иновативни материали, технологии и решения в строителството. С дейността и визите си ни запознава Национална компания „Индустриални зони“. През същия ден Hörmann представя иновациите си, а Български съвет за устойчиво развитие - иновация за изчисляване на въплътения въглерод в материалите. С интелигентни хибридни сградни системи за отопление и охлаждане ни запознава Екотерми Проект.

Кръгова икономика и дигитален преход

Международна конференция в петък, 18 юни привлича вниманието на бранша. Експерти ще дискутират темата „Кръгова икономика. Малките и средни предприятия в строителството в условията на зелен и дигитален преход“. Събитието се организира от Камара на строителите в България (КСБ), Интер Експо Център и КЛИЙНТЕХ, със съдействието на Изпълнителна Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Интериорният дизайнер и ролята му в строителния процес са акцента в събитието на Асоциацията на интериорните дизайнери в България.

В същия ден Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и Национален център по сеизмично инженерство представя експертизата си за „Земетресенията в Албания и Хърватия и уроците за България“. С възможностите на системите за Умен Дом ни среща Елко Еп България.

Своята регистрация за свободно посещение, с която ще имате пълен достъп до всички изложбени зали и съпътстващи събития, можете да направите на www.buildingweek.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА