Last news in Fakti

13 Юли, 2021 09:36 4 861 5

Кое реално определя цената на имота

  • турция-
  • остров-
  • цена-
  • продажба-
  • търсене

Остров, който не можа да се продаде с отстъпка, започна да поскъпва

Кое реално определя цената на имота - 1
Снимка: Shutterstock

Остров Караджъ, който е разположен в залива Гьоков в югозападната турска провинция Мугла, в продължение на 2 години се продаваше, като офертната му цена падаше. Сега собствениците са решили да повишат цената до 25.9 млн. USD, след като са отчели интерес от чуждестранни купувачи, съобщава турското издание Hurriyet Daily News. По думите на брокера, на когото е поверена задача да намери нов собственик, интерес към имота са проявили трима арабски бизнесмени.

В момента островът е собственост на турски бизнесмен, който го е купил през 1980 г. с цел построяването на хотел. Три години по-късно обаче държава обявява острова с площ 316 000 кв.м за резерват, което автоматично води до забрана за строителство.

Собственикът му е плащал данъци в продължение на 40 години, но през 2019 г. решава да го продаде срещу 24.2 млн. USD. Следва корекция на офертната стойност до 20.1 млн. USD през февруари 2021 г. След проявения чуждестранен интерес е решил да повиши цената с 5.7 млн. USD.

На острова има три къщи, които се нуждаят от ремонт. Има и разрешително за строеж на кей и заведение за туристите.

Историята е типичен пример за това, че интересът определя цената на един имот. Колкото и хубав да е, колкото и да се намира сред уникална природа, ако няма купувач, собственикът е принуден да намали цената.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 LI ION

    9 1 Отговор
    това не значи че цената на слави се вдига ВЧЕРА ТЯ СПАДНА НА НУЛА ! А НА БОЙКО СЕ ВДИГНА ДО КОШМАРНИТЕ ЛЕВ И ДВАЙСЕ - КОЛКОТО ПАРЧЕ ОЛОВО
  • 2 КТБ ДПС ДОГАН

    1 0 Отговор
    Това се очаква да продължи и през следващите дни, тъй като в края на другата седмица започва свещения за мюсюлманите празник Курбан байрам.
  • 3 ГЕРБ СЛАВИ

    6 0 Отговор
    Във всяко циганско гето трябва да има полицейско управление И МАГАЗИНИ НА МЕРЦЕДЕС И БМВ
  • 4 От кАдя на кАдя?

    0 0 Отговор
    Какво ли? Ами простотията на купувачите и алчността на банките.Поне за България е така.
  • 5 АнатемаКраврЕ

    2 0 Отговор
    На вчерашния ден(09 август) нито една мисирка,пардон журналистка не се сети да напише статия,с която да припомни и да почете смъртта на 200 хиляди японци, изпепелени от атомната бомба,пусната през 1945г.от световните терористи и фашисти(ФАЩ) над гр.Нагасаки ,за да демонстрират военното си превъзходство пред СССР и пред Сталин .