23 Септември, 2021 09:32 3 143 4

Китайците със странен конкурс (СНИМКИ)

  • китай-
  • сгради-
  • конкурс-
  • архитекти

Избират най-грозната сграда

Китай избира 10-те най-грозни сгради. В борбата влизат 87 постройки. Сред най-екстравагантните са църква с формата на цигулка и хотел с формата на чудовищна кукла.

Сградата на националната радиотелевизионна компания в Пекин по проект на нидерландския архитект Рем Колхас често е обект на присмех в китайските социални мрежи, тъй като изглежда като два дълги крака. В незавършен тематичен парк в провинция Хъбей е направен странен опит за смесване на източен и западен стил в сграда, като едната ѝ половина наподобява Храма на небето в Пекин, а другата - зданието на Конгреса на САЩ във Вашингтон.

Сред номинираните тази година е стъклен мост, който свързва две планини в Съчуан и ужасява туристите с две огромни човешки статуи в етнически костюми в края си, както и гигантска порта в парк в Юнан, която наподобява Триумфалната арка в Париж.

Целта на конкурса е да се "провокира размисъл върху красивото и грозното в архитектурата“ и да се насърчи социалната отговорност на творците.

Китайците със странен конкурс (СНИМКИ)

Китайците със странен конкурс (СНИМКИ)

Китайците със странен конкурс (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    13 3 Отговор
    Дай боже и ние да имаме такива "грозни" сгради!🤡👍
  • 2 Благой

    6 1 Отговор
    Абе верно,ко станА с ковида у Китай ве?

    Коментиран от #3

  • 3 Patton

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Благой":

    Нищо не стана ! Има почивен ден и чака математика Витанов да го преброи и прогнозира !
  • 4 добружанец

    2 1 Отговор
    ако дойдат у Бг ще са хванат за главата