Last news in Fakti

26 Октомври, 2021 10:15 2 074 13

Строят бизнес парк в Космоса

  • джеф безос-
  • космос-
  • бизнес парк

Идеята е на милиардера Джеф Безос

Строят бизнес парк в Космоса - 1
Снимка: Shutterstock

„Бизнес парк“ в Космоса ще изгради Blue Origin – компанията, основа от милиардера Джеф Безос. Orbital Reef ще бъде пусната в експлоатация през 2030 г. Паркът ще с площ 3000 кв.м. и с капацитет да приеме до 10 души. В изграждането му ще участват и компаниите Ѕіеrrа Ѕрасе и Воеіng. Цената на „бизнес парка“ все още не е ясна.

Дали това ще е бъде новата станция на космическата станция на НАСА все още не е ясно. Организацията търси компания, която да изгради нова станция, тъй като сегашната се нуждае от основен ремонт. До 2025 г. космонавтите, които се намират на нея най-вероятно ще трябва да я напуснат, тъй като оборудването е остаряло и има опасност от инциденти.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаджи Генчо

    16 4 Отговор
    Там ще живее елита след като пуснат следващия вирус
  • 2 Джоко Росич

    5 2 Отговор
    Екстра, там ще продават дрехи и памперси за извънземните.....
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    9 1 Отговор
    Името ясно показва - новата офшорна зона ‼️
  • 4 За там

    6 1 Отговор
    ще ми трябва ли зелен сертификат :-D
  • 5 То е ясно

    0 1 Отговор
    Демек бардак !
  • 6 Механик

    11 3 Отговор
    Ето, вижте как се пръскат огромни средства на фона на намаляващите земни ресурси. Поради това намаляване искат да ни "зануляват", но да могат да продължават прахосничеството.
    Ще кажете "Имат си хората пари, харчат си ги". Да ама тия пари са мои/наши. ИЗкарани са на наш с вас гръб. Ние сме ги отгладували и отмизерствали, за да могат няколко безумно богати лешояди да си возят задниците из Космоса по молове. И докато ви налагат "зелени сделки" и сертификати, докато ви "редуцират" в името на екологията, да изгарят огромни количества горива с туристическите си ракети.
    Огледайте тоя свят! Харесва ли ви? Доволни ли сте да сте безправни роби? Мислете и не оставяйте телевизорът да ви казва кое е добре за вас!

    Коментиран от #9

  • 7 Милена

    1 1 Отговор
    Според специалисти от САЩ , Йелоустонският супер вулан ще иэригне в блиэките десет години!!! Эатова белият дом предложил да иэплати на страните, които ще приемат елитни американски граждани, финансиране в раэмер на 10 млрд долара годишно эа теэи десет години!!! Последното иэвестно на учените иэригване на супервулка е станало вероятно преди около 70 000 години край еэерото Тоба на о Суматра!!! То предиэвикало вулканична эима, която продължила шест-осем години!!! Последствията от природния катаклиэъм обаче се усещали още хиляда години.....!!! Явно краят на света ще дойде от ЯНКИТЕ освен ако наистина не са иэгубили ума си!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Кюмюр

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Милена":

    Тоя вулкан ако гръмне не само америка ще затрие, а целия свят.
  • 9 Кирило Курило

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    На всичкото отгоре тези пари ще отидат по друго предназначение защото космос няма. И да има никой нито го е виждал нито ще го види. Та къде ходят тия смешници?
  • 10 Божи син

    6 1 Отговор
    Все си мисля, че ако пратим в космоса всички богаташи, Земята ще се възстанови.
  • 11 КонТрол

    1 1 Отговор
    Елизиум
  • 12 Нямам думи

    1 1 Отговор
    Рептилите са на Эемята това е факт!!! Хората умират от глад и нямам предвид африканците!!! Хората иэнемогват умират от какво ли не!!! Наистина няма справедливост на тоэи свят!!! С какви пари се строят всички тия фантасмагории!!???! Войните също, пандемиите и те!!! Империята на элото - печатницата ФЕД не смогва да печата эелените хартийки!!! А демениралия Байдън ще се окаже и по откачен от Тръмп!!!
  • 13 бравос

    3 1 Отговор
    Нормално да е така :) Като света не иска да следва само един единствен лидер, да загъбрим всичко и да се борим да превземаме света и всичко в него, нека да ни управляват отгоре, а другите да се гърчат долу докато се самоунищожим:)