Last news in Fakti

9 Декември, 2021 09:21 6 549 7

Национална медия получи имот от държавата

  • правителство-
  • имоти-
  • разпореждане

Правителството се разпореди с имоти

Национална медия получи имот от държавата - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството реши да предостави имоти - публична държавна собственост безвъзмездно за управление на Министерството на правосъдието за нуждите на Агенцията по вписванията. Единият имот се намира в гр. Троян, ул. ,,Генерал Карцов“ № 120, на партерен етаж в жилищен блок и включва две помещения с обща площ 144 кв. м и 1/2 идеална част от друго помещение в сградата с площ 13 кв. м. Със същото решение Министерският съвет отне, поради отпаднала нужда, от Агенцията за държавна финансова инспекция правото на управление върху имот - публична държавна собственост, намиращ се в гр. Кърджали, ул. ,,Васил Априлов“. Имотът е с площ 514 кв. м, заедно с построената в него двуетажна сграда със застроена площ 98 кв. м и таванско помещение с полезна площ 67,96 кв. м.

По решение на Министерския съвет 9 имота и части от имоти - публична държавна собственост, намиращи се в градовете София, Перник, Пловдив и Плевен, се предоставят безвъзмездно за управление на Министерството на вътрешните работи. Чрез тях ще се решат проблеми, свързани с недостатъчния сграден фонд, за нуждите на структурите на министерството при изпълнение на функционалните им компетенции. Досега имотите са били в управление на Държавната агенция „Технически операции". Отнемат се от ведомството поради отпаднала необходимост.

Българска телеграфна агенция получава за управление имот - публична държавна собственост в гр. Стара Загора. Той се намира на бул. ,,Цар Симеон Велики" № 108 и представлява самостоятелен обект в сграда с площ 67,86 кв. м. Визираният имот е необходим на Агенцията с оглед възможността да развива своята информационна дейност в региона.

Агенцията за социално подпомагане получава безвъзмездно за управление част от имот - публична държавна собственост в гр. Варна. Целият имот включва общо три самостоятелни обекти, разположени в подблоковото пространство на осеметажен жилищен блок в града. В единия обект ще работят служителите на Агенцията за социално подпомагане, а другите два преминават в управление на областния управител на област Варна. Досега помещенията са се стопанисвали от Националната агенция за приходите, но вече са с отпаднала необходимост за агенцията.
Правителството предоставя управлението върху част от имот - публична държавна собственост на община Омуртаг, област Търговище, за изпълнение на функциите на звено „Местни данъци и такси". Частта от имота представлява стая с площ 16,53 кв. м, разположена на втория етаж в административна сграда на ул. ,,Неофит Рилски" № 3 в гр. Омуртаг.
Община Етрополе получава правото на собственост върху държавен имот с площ 2066 кв. м в гр. Етрополе. Имотът е граничещ със съществуващия гробищен парк в града и е необходим на общината за разширяването му.
Община Дупница получава собствеността върху имот - частна държавна собственост в град Дупница. Той се намира на ул. ,,Никола Лазарков" №10 и представлява терен с площ 309 кв. м, заедно с построената върху него сграда. Имотът е необходим на общината за обособяване на Център за „Европейско финансиране". Жителите на общината ще имат по-добра възможност да се запознаят с действащите и предстоящи проекти, финансирани по европейски програми, както и да подават своевременно предложения и сигнали, свързани с изпълнението им.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦК на ГЕРБ

    18 1 Отговор
    Дайте и на Петьо Блъсков,че е наше момче 🇱🇷🎃
  • 2 Верно ли

    9 0 Отговор
    И де я из този ферман тази медия?
  • 3 Пич

    6 17 Отговор
    А така... Грабят ударно Радевистите , че няколко дни им останаха... Законово... Вземат " ненужното " от министерствата , и дават на много нуждаещи се " наши " ... Парите - в торба ... Наложена вече президентска традиция...

    Коментиран от #4

  • 4 Верно ли

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Кои "наши" бе? Това са все държавни структури, вкл.и БТА, която Тонито е назовала като "национална медия", че да е по-така заглавието и да се цъка!
  • 5 Ради

    10 0 Отговор
    Ама че глупост - каква медия видя тука авторът, че да тури подобно подвеждащо и гръмко заглавие?! Малко по - сериозно, Фактите ..

    Коментиран от #6

  • 6 До 5

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ради":

    Медията е БТА Българска телеграфна агенция
  • 7 Американец

    1 2 Отговор
    Отново почна голямото крадене и голямото раздаване на свои хора