Last news in Fakti

17 Януари, 2022 11:11 15 607 7

Продават апетитни имоти

  • хотели-
  • разпродажба-
  • коронавирус-
  • пандемия

Собственици разпродават хотелите си, заради коронавируса. Сред тях е и този на покойния цар Киро в центъра на Пловдив

Продават апетитни имоти - 1

Все повече хотелиери в страната слагат край на дейността си, затварят и обявяват обектите си за продан. Сред основните причини да приключат бизнеса, от бранша посочват ковид кризата и непосилните разходи, сред тях и високите сметки за ток.

През 2021 година близо 80% от местата в хотелите в Пловдив не са били използвани. И за да не трупат нови загуби, много хотелиери затвориха бизнеса си. Така, само за година, 28 места за настаняване в Пловдив са обявени за продажба, повечето от тях са в централната градска част.

Тенденцията е да се увеличава броят на хотелите, които се продават, за сметка на тези, които ще бъдат евентуално закупени. Един хотел е една огромна инвестиция, Вие виждате последните месеци какво става. Това галопиране на ел.енергията и природния газ, над 300% вече расте, което обрича много хора на фалит. Ситуацията започна да ескалира. Положението е действително катастрофално, каза Еньо Енев, председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в Пловдив.

Повечето хотели се продават чрез агенции за недвижими имоти. Според брокерите интересът към тях е минимален и това принуждава собствениците да свалят цените.

В обявите за продажби откриваме и този хотел в самия център на Пловдив, чийто собственик беше покойният вече Кирил Рашков или по-известен като Цар Киро. Дълги години семейството му ползваше сградата като свой дом. Сега тя се продава с част от обзавеждането.

В София се предлагат близо 50 хотела. В района на Варна други 40 обекта също търсят нови собственици. Въпреки, че и в морската столица рядко се стига до реални сделки, интерес към хотелите там има, най – вече заради доброто им местоположение.

Около вилните зони на Варна или да кажем Златни пясъци и периферията, има интерес от клиенти, които от вътрешността на страната идват към Варна, за да инвестират или все още търсят информацията, за да направят крачката си, така че ръста на тези запитвания е наистина огромен, каза Петко Иванов – брокер.

Заради кризата в хотелиерския бранш, част от инвеститорите не крият, че ако закупят имота, биха сменили неговото предназначение. Така някои от хотелите, могат да се превърнат в хосписи или луксозни жилищни сгради.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    9 4 Отговор
    Кога им сложиха жълти павета в Пловдив ?
  • 2 Сеирджия

    14 3 Отговор
    С тоя ток ще продават яко, ама кой ше купува?
  • 3 Мен

    16 3 Отговор
    Това чака и имотите, където цените се определят от това колко пари му трябват на собственика
  • 4 Радев

    9 3 Отговор
    Ха най-после да се случи нещо хубаво ,аман хотели , хотилиери ,ресторанти и ресторантьори ,нека останат малко но качественни ,а тези който не са за тази работа ....мориката и на полето
  • 5 Радев

    6 2 Отговор
    Ха най-после да се случи нещо хубаво ,аман хотели , хотилиери ,ресторанти и ресторантьори ,нека останат малко но качественни ,а тези който не са за тази работа ....мориката и на полето
  • 6 Запознат

    8 1 Отговор
    На снимката е хотел България срещу Царския дворец в София.Накрая да не се наложи и Държавата да излезе на тезгяха за продан.
  • 7 Курортист

    1 1 Отговор
    Продавайте, винаги има кой да купи)))