Last news in Fakti

31 Януари, 2022 19:12 3 013 7

Ключов проект няма да бъде реализиран

  • небет тепе-
  • гребен канал-
  • проекти-
  • кмет-
  • пловдив

Забележките по проекта за Небет Тепе се отстраняват. Втори Гребен канал не е на дневен ред

Ключов проект няма да бъде реализиран - 1
Снимка: М. Богданова ©

Кметът Здравко Димитров обяви, че се работи активно по отстраняването на забележките на Националния институт за недвижимо културно наследство за проекта на Небет тепе. Припомняме, че един от приоритетните проекти на Пловдив бе върнат с редица забележки, свързани с археологията и инфраструктурата.

"Работи се. Не мога да кажа, че е преработка, малки забележки са. Ще стане. И това нещо ще се случи. Това нещо бе съгласувано предварително с НИНКН. Има 3 или 4 забележки. Не представлява проблем. Ще отбележа - махнахме тоалетната, махнахме сградата. Макар в Стария град нуждата от тоалетна е видна. Там горе, като се качат, няма откъде да си купят конспекти, да си купят нещо, с което да си спомнят за Небет тепе. Това не го казвате, а е важно. Нека да гледаме позитивно, защото до нищо добро не води негативизмът. Ако имате конструктивни предложения, дайте ги", каза Димитров, цитиран от Trafficnews.bg.

Втори Гребен канал не е на дневен ред и там драма няма, допълни кметът Димитров по повод събитието в събота, което бе обявено за протест срещу постояването на дублиращо съоръжение. Градоначалникът напомни, че за втория Гребен канал имаше първа копка през 2018 година, която била повече от символична. Също така, че имотът е вкаран за концесия още миналата година, тъй като е постъпило инвестиционно предложение.

„Отдаването на концесията на Гребната база не може да се състои в момента, тъй като има имот от 11 декара, който не е отчужден. Не сме заложили пари за него. Още повече, че издръжката на администрацията скача все повече и има други важни проекта като Голямоконарско шосе“, заяви Димитров. Той каза, че за въпросният имот от 11 декара, който е на английско инвестиционно дружество, не са водени преговори в неговия мандат, като последната му оценка е била за 1.3 млн. лева.

„Дали ще се строи втори Гребен канал ще го решат гражданите и общинският съвет, не аз, не областният управител. Колко души имаше на този протест, 10-20? Ако пуснем анкета в общината може да има 200 или 2000, които искат да се случи. Така че, преди да се вземе каквото и да е било решение ще има широк обществен дебат“, каза още кметът.
Зико каза още, че предметът на бъдещата концесията няма да бъде в никакъв случай на цялата Гребна база, а само терените попадащи в обхвата на втори Гребен канал


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ако изрежеш дърветата

    5 1 Отговор
    ще се удавиш в гребната бе еничар
  • 2 Амнезия

    7 0 Отговор
    Пловдив ,ясно си търси Кмета.
    Този, с Голямоконарско шосе ,
    кърти мивки.На Небет тепе,ще е
    много романтично без тоалетна.
    Да насади туи ,та да бъде наторявано.
    Ще се получи красив спомен.То и
    в софето,Картофка,бяга от тоалетни
    проекти,ако не са 1 млн лв.
    Наслагала е едни пластмасови
    боклуци,за резил от чужденците.
    Екологични радетели.Зелена
    сделка сър.

    Коментиран от #4

  • 3 Канал

    4 1 Отговор
    Те едвам един канал поддържат а сега и втори искат. Айде нема нужда да съсипвате гребната база.
  • 4 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Амнезия":

    Не си прав, колега. Една тоалетна означава таксичка. После до нея будка за сувенирчета, а до нея кебапчийница. Тя пък ще породи нуждата от паркинг, а в последствие там ще изникне хотелче. Много скоро районът ще е ограден, ще има бариера и ще имат достъп само богопомазани или платежоспособни. А романтиците, които са се радвали на гледката, ще се изместят в някоя крайпътна нива, да съзерцават последните останки от нещо подобно на природа.
  • 5 тиквенсониада

    4 0 Отговор
    Тоз е един от най-простите кметове , които Пловдив някога е имал ! Сложен на поста , защото е бойковец !
  • 6 Зайо Байо

    4 0 Отговор
    А казват , че баскетболистите били интелигентни и умни хора ? Това явно е опровержението или изключението !
  • 7 ПЪГУОШ

    3 0 Отговор
    Още си спомняме в началото на Ковид19 как леко болншя Зико лежеше в Пълмед , а вожда му Бойко дойде с джипката пред болницата , извика го и му каза да не се лигави , а да излиза и да работи ! А през това време слугите му носеха цветя и специалитети от ресторанта , защото негово величие не ядял общата храна ! Карикатури !