24 Януари, 2003 00:00 372 0

ЕБВР ни дава 30 млн. евро за рехабилитация на “Топлофикация” - София

Народното събрание ратифицира споразуение за заем между правителството и Европейската банка за възстановяване и развитие, на стойност 30 милиона евро, който ще се използва за рехабилитацията на “Топлофикация” - София.
По предварителна експeртна оценка, проектът възлиза на 114 милиона евро, които, освен от ЕБВР, ще дойдат от Световната банка, от фонда за извеждане от експлоатация на малките блокове на АЕЦ “Козлодуй”, от програма ФАР и със средства на самата “Топлофикация”.
Проектът включва подмяна на 60 километра стари тръбопроводи и няколко хиряди стари абонатни станции в София. Това ще доведе до чувствително намаляване на загубите на топлинна енергия, а оттам, и на намаляване на разходите на потребителите. Не на последно място, това ще облекчи значително държавния бюджет, който ежегодно дотира разходите на топлофикационните дружества.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА