24 Март, 2003 00:00 494 0

От 1 април билетчето в градския транспорт ще е струва 50 ст.

  • транспорт-
  • време-
  • работното-
  • карти-
  • цената-
  • градския-
  • работното време-
  • градския транспорт
След неколкочасови дебати, столичният общински съвет гласува от 1 април цената на билетите за градския транспорт да се увеличи с 10 ст. и единичния да се продава по 50 ст. Решението бе обсъждано още миналата седмица, но бе отложено с цел допълнителни разчети. 6 млн.лв. е дефицитът на столичния градски транспорт за 2003 година.
За сметка на увеличения билет за единично пътуване, общинарите решиха да намалят цената на абонаментните карти за 3 месеца, за цялата градска мрежа от 109 лв. на 100 лв., както и цената на 3-месечните карти за студенти от 50 лв. на 46 лева.
Общинарят Росен Карадимов предлага столичният съвет да внесе съдебен иск срещу Министерството на финансите, което не плаща на общината пълния размер на средствата за преференциални карти на държавните чиновници. Преференциите са записани в различни законови актове и средствата за тях трябва да се осигуряват от държавния бюджет.
Столичните общинари съкратиха и работното време на градския транспорт в София. Вместо от 4,30 ч. сутрин до 24 ч. вечер, автобуси, тролеи и трамваи ще започват един час по-късно сутрин - от 5,30 ч. и ще свършват час по-рано вечер - в 23 ч. Ограничаването на времето за движение е с цел икономии, пак заради дефицита. Гласуваното намаление на работното време на градския транспорт с 2 часа дневно ще доведе до съкращение с 1,750 млн.км от общия годишен пробег на автобусите, тролеите и трамваите. От оптимизацията на работното време и маршрутите се очакват почти 2 млн.лв.икономии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА