Last news in Fakti

10 Април, 2003 00:00 359 0

Повишаването на цените на билетчетата е незаконосъобразно

  • владимиров-
  • транспорт
Повишаването на цените на градския транспорт е очевидно незаконосъобразно", заяви в четвъртък управителят на област София-град Росен Владимиров.
"Опасяваме се, че това е превишаване на права. Според някои закони това може да се квалифицира и по друг начин" отговори Владимиров на въпрос защо няма пак билети от 40 стотинки. От 1 април цената на билетите в столичния градски транспорт бе повишена от 40 на 50 стотинки с решение на Столичния общински съвет /СОС/. "Аз мисля, че столичният кмет навлиза в една опасна зона, вероятно някой го съветва зле", коментира Владимиров реакциите на кмета на София към спирането решението на СОС от областната управа. "Дано той да не се подведе да го прави, защото според мен отговорността му ще мине в друга материя, не в гражданско правната. Моят акт не дава или отнема права, той е чисто технически и пренася спора пред компетентния орган - съда", добави още Росен Владимиров.
Той заяви, че неговата заповед не е индивидуален административен акт и не подлежи на обжалване и разглеждане от съд. "Моята компетенция е да преценявам законосъобразността на актовете, но няма повече правомощия да налагам решения", подчерта Владимиров. Областният управител отрече да лобира за частни превозвачи в столицата и да иска приватизация на градския транспорт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА