Last news in Fakti

23 Май, 2003 00:00 640 0

И Божков се уреди с общински терен

  • върху-
  • строи-
  • теренът-
  • общински-
  • теренът който иска
Центърът за икономическо развитие (ЦИР) поиска да замени апартаменти срещу общински имот в столичния квартал "Гео Милев". Съпредседател на борда на директорите е бившият вицепремиер Александър Божков. "Теренът е в "Слатина", не е в центъра. Преди около 3 месеца подадохме молба до общината по нормалния ред", коментира Божков. ЦИР искал да строи административна сграда, защото сега плащал висок наем.
Теренът, който иска ЦИР, е с площ 610 кв. м и се намира на ул. "Хемус" N 56. Върху него има две изоставени общински къщи, за които има решение да бъдат срутени. На последното си заседание СОС одобри искането на ЦИР. Предстои да се направи оценката на общинския имот. Тогава ще стане ясно и колко апартамента ще се получат насреща. "По действащия в момента квартално-регулационен план теренът, който иска ЦИР, не е предвиден за строителство. Затова експертите ще го оценят евтино - като терен, върху който не може да се строи. После ще бъде внесена нова докладна записка за строеж на временен обект или за промяна на регулационния план", обясниха общински съветници. Това се е случвало много пъти досега, допълниха те.
СОС не одобри молбата за замяна на фондация "Бъдеще за България" на Елена Костова. Тя поиска да строи двуетажна сграда в район "Красно село" върху терен, предоставен й за 10 години безвъзмездно. В замяна фондацията предложи апартаменти.
"Не желаем да се мултиплицира случаят "Берберян" точно в края на мандата", заяви председателка на комисията по местно самоуправление и шеф на група "Радикали" в СОС Златина Карова. "Твърде бързо се придвижиха тези две молби. Обикновено молбите се движат от 6 месеца до 1 година", обясни Карова. "Няма нищо нередно. Замени се правят вече 8 години. Има си ясни процедури. Молбите се придвижват бързо, защото явно няма спорни моменти", заяви шефът на СОС Антоан Николов.
picture:2,20030523_6.bmp, Виолета СТОЕВА
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА