Last news in Fakti

15 Ноември, 2022 07:43 3 855 0

Пълна промяна на улицата, на която стана атентата в Истанбул

  • инстанбул-
  • турция-
  • взрив-
  • истиклял-
  • реорганизация

Пресаждат на друго място 150 дървета от ул. „Истиклял“ и махат пейките

Пълна промяна на улицата, на която стана атентата в Истанбул - 1
Снимка: М. Богданова ©

Общинските служби на кметството на Истанбул започнаха да премахват дървета от улица „Истиклял“, на която на 13 ноември беше извършена терористична атака. В резултат на нея бяха убити шестима души и над 80 бяха ранени.

150 дървета, засадени на ул. „Истиклял“, ще бъдат извадени от бетонни саксии и след това отново засадени в градските паркове. 90 бетонни основи на дърветата ще бъдат демонтирани с помощта на кранове, уточнява вестник Yeni Şafak, позовавайки се на решението на губернатора на Истанбул. Улицата ще бъде затворена за пешеходци и всички видове транспорт по време на ремонтните дейности от 22:00 часа местно време на 14 ноември.

По-рано властите в Истанбул наредиха всички пейки да бъдат премахнати от улицата, за да се предотвратят нови терористични актове, като организирания на 13 ноември.

Според разследващите в терористичната атака в Истанбул са замесени забранената в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) и нейният сирийски клон "Сили за народна самоотбрана". В същото време ПКК излезе с изявление, в което отрече да е замесена в инцидента.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА