Last news in Fakti

8 Юли, 2003 00:00 408 0

Софиянски увеличи общинския бюджет с 12 млн. лв.

  • карти-
  • софиянски-
  • общината-
  • преференциалните-
  • преференциалните карти
СОС гласува бюджетът на столична община да бъде завишен с 12 млн. лв. за компенсиране на преференциалните карти за градски транспорт по искане на кмета Стефан Софиянски. Дефицитът се получил заради неплатени близо 12 млн. лв. от финансовото министерство за безплатните карти на администрацията. "Тръгнали сме от нужните ни средства, но това са предполагаеми приходи, още не са обезпечени", коментира Софиянски. Той предвижда 9 млн. лв. да дойдат от продажба на общинска земя, други 9 млн. лв. - от продажба на дългосрочни материални активи.
В бюджета на общината за 2003 г. за преференциалните карти са предвидени 31 млн. лв., а досега са преведени само 19 млн. лв., оплака се кметът. Той подчерта, че заради неиздължените от финансовото министерство суми СКГТ е натрупала 10 млн. лв. дългове. СОС разреши на компанията кредит от 6 млн. лв. за погасяване на задълженията към доставчиците.
От другата година общината ще сключва договори за плащане на преференциалните карти с отделните министерства, съобщи Софиянски. Досега парите идваха директно от хазната чрез МФ. "Така не се осъществява ефективен контрол в самите ведомства колко карти се издават", коментира градоначалникът.
Столичните общинари продължиха срока на безплатните карти за данъчни и полицаи до 30 септември, а за ветерани от войните, войници, слепи и глухи граждани - до края на годината.
"Очертава се общината да влезе в 2004-а с дефицит", предрече Софиянски, но подчерта, че ако се спази решението при преизпълнение на приходите част от парите да останат в общините, София има най-голям шанс да увеличи бюджета си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА