Last news in Fakti

15 Януари, 2023 10:17 1 519 9

Няма правна възможност за оттегляне на съгласието за апорта на акциите на Община Варна в Пловдивския панаир

  • пловдивски панаир-
  • община варна-
  • апортна вноска

Който иска акциите на Варна в Пловдивския панаир, оценени на 17 милиона, да ги изплати на общината

Няма правна възможност за оттегляне на съгласието за апорта на акциите на Община Варна в Пловдивския панаир - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ Бранимир Балачев и председателят на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов дадоха извънреден брифинг в отговор на изявления на варненски общински съветници от "Демократична България", които поискаха свикване на извънредна сесия за отмяна на решението за апорта на акциите на общината в Пловдивския панаир, съобщава БНТ.

Тодор Балабанов изрази недоумение, че те искат да бъде отменено решение, взето преди година и половина и вече потвърдено от Върховния административен съд. С придобиването на акции в дружеството "Пълдин туринвест", което е финансово стабилно, при реализиране на печалба Община Варна ще има право на дивидент. Досега от Международен панаир - Пловдив не е получавала дял, тъй като е бил на загуба.

Депутатът от ГЕРБ Бранимр Балачев заяви, че който иска акциите на Варна в Пловдивския панаир, оценени на 17 милиона, да ги изплати на общината, без значение дали това ще е държавата, Община Пловдив или някой друг. Целта е с тях да се намери архитектурно решение на "Дупката" в центъра на града, каза още той. Тодор Балабанов припомни, че дружеството, което стопанисваше този терен, е в ликвидация. Когато тази процедура приключи, "Дупката" ще стане публична общинска собственост.

Тодор Балабанов, председател на ОбС – Варна: "Демократична България" участва в управлението на държавата през последните близо 2 години. През през този период техни представители не са предприемали в лицето на държавата нито правни, нито фактически действия за придобиване на акциите от Пловдивския панаир от страна на Община Варна за тяхната собственост, за каквото и да било свързано с тези акции. Напротив по темата имаше мълчание, мълчание, мълчание. Действия в този ред на мисли не са предприемани и от страна на Община Пловдив. Към този момент смея да твърдя, че не съществува правна възможност за оттегляне на съгласието за извършване на апорта, тъй като то е в такъв етап, че такова на практика не може да се случи".

Бранимир Балачев, депутат от ГЕРБ: "Идеята е тази дупка да намери архитектурно решение, да се отворят тези пана, с които я крием, да се превърне в атракция в града. Затова сме против да дарим на когото и да било тези акции. Кметът и общината са предлагали и на Общинския съвет в Пловдив, и на Министерството на икономиката, и на Община Пловдив, да изтеглят един заем от 17 милиона лева и да ни ги платят, и който иска да ги вземе тези акции. Но да плащаме загубите на Пловдивския панаир, както сме го правили в предходните години, няма да го направим".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българка

    15 0 Отговор
    Нали има решение тези акции гробарската Варна да ги върне на държавата ,след като Б.Борисов и ГЕРБ щедро раздадоха наши 47 милиона на руския консул и българсйка мутра Георги Гергов? Защо това не се коментира? Колко пъти ще плащаме за тази дупка. То тя се превърна в Бермутски триъгълник, в който потъва законност, почтеност, справедливост. Гергов да върне тези милиони на държавата и община Варна да си прихване 17 милиона. Какви са тези престъпни заменки? Имаме ли разследващи ? Бою ,Гергов и всички виновници за ограбване на държавата ни с десетки милиони в затвора?
    Каскет ,жив ли си?.............

    Коментиран от #4

  • 3 Гост

    10 1 Отговор
    Държавата е мафия!
  • 4 Каскета

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Жив съм разбира се, за това гробарите са на свобода
  • 5 Демократ

    9 0 Отговор
    Нали за това говорим - ОПГ в Парламента приема закони, които узаконяват безобразията на ОПГ в управлението на държавата и накрая ОПГ, ПРИКРИВАТУРАТА казва,че всичко е законно. Клета,измъчена България, съсипана от управляващи престъпници, изцяло овладяна от мафията.
  • 6 пенко

    4 0 Отговор
    А , ЧИЯ Е ПРАВНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ---НА НАРОДА ИЛИ НА "ПРАВНИТЕ " ВЕЛМОЖИ !?!?!?!?!? ГЕРГОВ ЩЕ МИ СТРУВА ТОЧНО 4 ДОЛАРА , НО ТРЯБВА ДА СЪБЕРЕТЕ ПАРИ -ДА МЕ КУПИТЕ - ЗА ДА ГО ЛИКВИДИРАМ !?!?!?!?!?!!?
  • 7 Стамат

    4 0 Отговор
    Гергов е старо комуне и е червен отвсякъде
  • 8 Цоко Смоко

    4 0 Отговор
    Попитали радио Ереван: Може ли да има гражданска война в Пловдив,а то казало:При тая селяния не може

    Коментиран от #9

  • 9 Булгартъпак

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Цоко Смоко":

    А, че в София не може по същата причина, няма смисъл даже да се пита радио Ереван.