3 Септември, 2003 00:00 481 0

Поскъпнаха жилищата в Балчик

, Цените на жилищата в Балчик изпреварват тези в Добрич. Голямото оживление в търговията с имоти във Варненски регион е причина за оскъпяването на пазара, съобщи собственичката на ЕТ Контини Костадинка Добрева. Клиенти от София, Пловдив и вътрешността на страната активно търсят летни жилища там.

Апартаменти и къщи в долната част на Белия град се продават на 2/3 от стойността им във Варна. Брокерите отчитат оживление на пазара на имоти в цялата област от 2-3 седмици. По-голямото търсене се обяснява с реализацията на добрата реколта от слънчоглед. Купувачите масово се интересуват от покупка на земя за разлика отпреди няколко години, когато се инвестираше в жилища. Апартаменти и къщи сега са нерентабилни, защото Добрич обезлюдява.

Земеделските терени пък дават добрата възвръщаемост на вложените пари. Най-скъпо върви земята в крайморските общини Балчик, Каварна и Шабла - между 140 и 150 лв. за декар от трета категория.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА