Last news in Fakti

5 Септември, 2003 00:00 412 0

Конфискуват имущество на кооперации за 40 млн. лв.

Имуществото на кооперациите, което ще бъде конфискувано от Агенцията за държавни вземания заради дългове, е на стойност 40 млн. лв. Това е 1% от общите държавни вземания и ние ще предложим на парламента да ги отпише, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев след среща със земеделския министър Мехмед Дикме вчера. На нея двамата са обсъдили състоянието на реколтата, цената на хляба и законодателните приоритети.

Според Дикме Държавният резерв ще излезе на борсата със 100 хил. тона зърно след 15 септември, като пшеницата ще се продава на мелници и фуражни заводи. Това обаче директно нарушава приетата вчера от кабинета Наредба за реда и условията за продажба на стоки от Държавния резерв и военновременните запаси, в която се казва, че в търговете могат да участват всички български и чуждестранни физически и юридически лица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА